Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba el.bojleru

Od: heterak® odpovědí: 11 změna:

Plánuji na chatu elektrický bojler na ohřev teplé vody.

Bude sloužit pro sprchu a umyvadlo.

Vzhledem k tomu že odběr nebude tak velký,tak přemýšlím jestli je bojler rozumné řešení,jelikož při nulovém odběru se voda v bojleru bude postupně ochlazovat a v tom případě se bude voda dohřívat a tím pádem poroste spotřeba elektřiny.

Jaká je zhruba spotřeba elektřiny,když se bojler týden nepoužívá? Byl by levný tarif 20hod. Samozřejmě odhad

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

to záleží na mnoha okolnostech. Kapacitě boiůeru, o kolik °C se bude dohřívat, jak výkonné je těleso. kolik vyjde 1kWh cca?

hodnocení

Cenu nevím zatím ten tarif nemám. Ale jedná se o tarif kde je levný proud 20hod.

Bojler předpokládám 60-80L ,výkon 2kW.

Mám totiž strach že bude zbytečně platit peníze za odběr,když to třeba nebudu týden používat

doplněno 24.07.14 09:56:

Jde mi o to,jestli se cena při nulovém odběru vody pohybuje např.týdně v řádkách pár korun a nebo doknce desítek korun.

111®

tak si ten boiler zapojte přes spínanou zásuvku pomocí SMS, můžete ho vypínat a zapínat na dálku..

mikrovlny.cz/...

doplněno 24.07.14 10:59:

nakonec i boiler by měl mít svůj vypínač, tak odjíždím vypnu...přijedu zapnu...určitě se neutratí víc když se nahřeje, jak když se dohřívá a nejste tam...

doplněno 24.07.14 11:00:

a myslím že 20h tarif vyjde vlevném cyklu na cca1,-/kWh

hodnocení

Děkuji za nápad,ale to můj problém nevyřřeší. Mě by opravdu zajímala ta cena :)

111®

tady je výpočet ohřevu:

vytapeni.tzb-info.cz/...

mně to vyšlo, že při 2kW topení a ohřevu z 10 na 60°C se to ohřívá 3,5h při ceně kolem 1,-Kč, řekněme za 5,-Kč

a přihřívání si určeze sám...

doplněno 24.07.14 11:15:

jo počítal jsem 80l boiler

doplněno 24.07.14 11:19:

oprava: asi 2hodiny

Spotřeba el.bojleru

stonec
hodnocení

0x
Co prutokac? Resi ztraty a navic je rozmerove mensi, potrebuje ale vlastni 3f privod s jistenim. Pri urcitych okolnostech (male spotrebe) by se to mohlo vyplatit i s prihlednutim k neovlivneni tarifu pri odberu.
hodnocení

111 : Výpočet doby ohřevu z 10 na 60 stupnu si umím spočítat také,ale mně šlo o to,že se voda postupně v bojleru ochlazuje a tzn.že se neustále dohřívá aby byla teplota neustálo okolo 60 stupnu. O tuto spotřebu mě jde.

Stonec: ano,o průtokáču jsem také uvažoval...

Oba druhy ohřívačů maji svoje + a - :(

doplněno 24.07.14 12:31:

Nevím jaký je ideální příkon pro průtový ohřívač. Aby ta voda byla teplá s dostatečným průtokem a ne vlažná...

Budou tam ještě 3 přímotopy 2,5kW , 3 fáaz.sporák a běžné domácí spotřebiče. Jistič hlavní 3x25A . Aby to právě utáhlo..

111®

hele a kdo ví na kolik se to ochladí? já tedy ne, abych to dosadil, a bude to jiné u 8h tarifu a jinéu 20h tarifu. Jakou hysterezi má termostat bojleru? to netuším...bude spínat při změně jen o 2°C? nebo až o 10°C? to chce buď u někoho změřit nebo prostě spoléhat na odhad..

Já mám sice bojler, ale tohle nevím...

doplněno 24.07.14 12:35:

mám dojem že průtokáč chce minimálně 5kW aby průběžně ohříval..

doplněno 24.07.14 12:41:

3x2,5kW=7,5 + dlaších cca 7,5kWsporák =15kW z toho 15000/230=65,21739130434783A/3f=21A/fázi..tam průtokáč asi nedáte...bude problém uý konvice, nebo pračka...bude se muset myslet co kdy pustit..a jak to správně rpzfázovat...

uska*
hodnocení

0x

Ceny pro rok 2014 u tarifu D45d - 20 hodin NT, 4 hodiny VT při jističi 25, ČEZ

NT - 2,36 Kč

VT - 2,84 Kč

polatek za jistič 436,- Kč / měsíc

doplněno 24.07.14 16:14:

To je konečná cena se vším všudy. Mám 50l bjler zapojený na 20 hodinový NT a při hodinové výluce bez jakéhokoliv odběru sepne vždy, vlastně dohřívá, co se za hodinu ochladilo.

111®

tolik? to je včetně distribuce, nebo bez?

hodnocení

" při hodinové výluce bez jakéhokoliv odběru sepne vždy, vlastně dohřívá, co se za hodinu ochladilo"

Tak to není moc pozitivní informace :(
Pokud by to dohřívalo např.5 min každou hodinu výkonem 2kW při ceně cca 2,5kč/1kWh tak mě to vyšlo na 0,5kč na 1 ohřev, tedy denně 12kč, týdně 84kč ,měsíčně 336kč vyhozených z okna :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]