Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Mám dotaz.
S mužem jsme si zakoupili STAVEBNí pozemek.( v katastru Ostatní plocha) Do budoucna na něm chceme vybudovat dům. Nyní však bydlíme v jiném rodinném domě a na výstavbu nového domu nespěcháme a nechceme brát zbytečně hypotéky.
Rozhodli jsme se, že si na pozemek prozatím necháme postavit dřevěnou chatičku ( 48m2), kterou bychom rádi využívali v létě, když se opékají párky apod. A druhou "chatičku" (12m2) na uskladnění nářadí.
Dnes jsme byli na úřadě, kde nám paní sdělila, že je to problém. Abychom mohli stavět hospodářské chatky, musí stát nejdříve rodinný dům. V zákoně jsem našla, že do 25m2 stavba může být bez ohlášení. Nikde nemohu nalézt, kde je uvedena podmínka rodinného domu. Poradí mi někdo? Děkuji moc.
váš záměr je tak trochu schyzofrenní, jakmile totiž postavíte chatku pro bydlení na 99,999% už ji do budoucna nikdo nebude chtít zbourat a proč taky. Mj. bydlení nemůže nikdo nazývat hosp. budovou, tam máte buď stroje, nářadí, nebo dobytek a ne lidi. Udělejte si jednoduchý projekt zažádejte o územní rozhodnutí a stavební povolení, pak chtaku postavte a spokojeně tam bydlete. Kdoví dnes co bude za pár let - nikdo. (mj. plocha 48m2 je v městech normální byt pro min 2 lidi).
Kdo nazval vaše stavby - hospodářské ? To by byl problém. Tomu slovu se vyhněte, vy budete stavět 2 chatky nebo 1 chatku s přístřeškem.
Zajděte na stavební úřad a zjistěte si regulativa územního plánu, kteá jsou stanovena pro plochy, ve kterých se nachází pozemek, na kterem byste chtěla stavět.
Děkuji za odpově´d. Samozřejmě, na stavebním úřadě jsem byla, tak samo na územním plánování. zde mi řekli, že mi žádné chatky nepovolí,až v době, kdy bude stát RD. Dnes mi dokonce paní řekla, že bude problém i s umístěním RD - kvůli inženýrským sítím. Nevím tedy... je to stavební pozemek, na kterém nemůžu nic stavět... jak ve filmu, ještě že mi tam nevede ropovod Družba ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.