Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nameril jsem za 24 hodin spotrebu 11KW v nizkem tarifu a 1 KW ve vysokem tarifu. Mam tarif 20 nizky a 4 vysoky. Za tech 24 hodin jsem nic nevaril, PC jel tak hodin (notebook),televize nehrala, jen dohrival 120 litrovy bojler po jednom sprchnuti a ten jen dohriva v 8 hodinach. Svitil jsem ve dvou pokojich-cca 2 hodky max- led zarovky. No a ted prijde asi to nejhorsi, mam Americkou lednici 14 let starou s ledovacem ktera jede z posledniho. Myslite,ze ta lednice muze tolik sezrat elektriky? Martin
Velká a 14 let stará - to bude od oka třída D, přinejlepším C - to udělá bajvoko 2-3kW/24hod. a zbytek udělá ten bojler, nepíšete na jakou teplotu jej necháte nahřívat a jak je starý, ale 120l - to bude příkon 1-1,2kW/hod resp. násobek kW klidně těch 6hod. na teplotu 60C pojede (?spirála už asi bude mít vodní kámen=odpory přestupu tepla)
PS NEchápu ten kontrast LED žárovky A++ třída VS. staré žrouty typu amlednice
Bojler je Drazice stary 1,5 roku. Voda nastavena na 60-65 stupnu cca. Dum je 1,5 roku stary a lednici jsem pritahl jeste ze stareho baraku, tomu ten kontrast. Na stitku od lednice jsou dva udaje ve watech 300 a 700. Dekuji Martin
Investujte 300 Kc a kupte si wattmetr. Tim zmerite +- presne spotrebu lednice a PC. Pro vyssi presnost mereni je vhodne spotrebic nechat v zasuvce zapnuty alespon tyden a pote spotrebu podelit poctem dni (hodin). U bojleru spotrebu neyjistite nijak snadno, ale je to pomerne jednoduche spocitat. Treba podle tohoto odkazu.
Nějaký takový měřák se v domácnosti určitě vyplatí. Mne například překvapilo, že vypnutý počítač může mít spotřebu 25 W.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.