Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Velka spotreba el.proudu

Od: martina4* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, nameril jsem za 24 hodin spotrebu 11KW v nizkem tarifu a 1 KW ve vysokem tarifu. Mam tarif 20 nizky a 4 vysoky. Za tech 24 hodin jsem nic nevaril, PC jel tak hodin (notebook),televize nehrala, jen dohrival 120 litrovy bojler po jednom sprchnuti a ten jen dohriva v 8 hodinach. Svitil jsem ve dvou pokojich-cca 2 hodky max- led zarovky. No a ted prijde asi to nejhorsi, mam Americkou lednici 14 let starou s ledovacem ktera jede z posledniho:(. Myslite,ze ta lednice muze tolik sezrat elektriky? Martin

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tombravo
hodnocení

0x

Velká a 14 let stará - to bude od oka třída D, přinejlepším C - to udělá bajvoko 2-3kW/24hod. a zbytek udělá ten bojler, nepíšete na jakou teplotu jej necháte nahřívat a jak je starý, ale 120l - to bude příkon 1-1,2kW/hod resp. násobek kW klidně těch 6hod. na teplotu 60C pojede (?spirála už asi bude mít vodní kámen=odpory přestupu tepla)

PS NEchápu ten kontrast LED žárovky A++ třída VS. staré žrouty typu amlednice

martina4*
hodnocení

Bojler je Drazice stary 1,5 roku. Voda nastavena na 60-65 stupnu cca. Dum je 1,5 roku stary a lednici jsem pritahl jeste ze stareho baraku, tomu ten kontrast. Na stitku od lednice jsou dva udaje ve watech 300 a 700. Dekuji Martin

paw*

Investujte 300 Kc a kupte si wattmetr. Tim zmerite +- presne spotrebu lednice a PC. Pro vyssi presnost mereni je vhodne spotrebic nechat v zasuvce zapnuty alespon tyden a pote spotrebu podelit poctem dni (hodin). U bojleru spotrebu neyjistite nijak snadno, ale je to pomerne jednoduche spocitat. Treba podle tohoto odkazu.

Nějaký takový měřák se v domácnosti určitě vyplatí. Mne například překvapilo, že vypnutý počítač může mít spotřebu 25 W.

tombravo

tak ten bojler vypada zanovni, to se vodni kamen asi ještě nekona (předpokládám že ty dnešní modely bojlerů už maji ochranu před tvorbou vodního i když zase podle oblastí podle tvrdosti vody...) ale podstatné je jakou to má spirálu/příkon...

Jen tak mimochodem, jak může vodní kámen na topném tělese ovlivnit spotřebu elektřiny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]