Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vystavět oblouk z cihel?

Od: cvrcoun odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, koupili jsme si byt a aby jsme zvětšili kuchyň brobourali jsme kus příčky do vedlejšího pokoje, z kterého bude obývací pokoj. Rádi bychom vystavěli oblouk z cihel, ale nevíme jak na to. Poradíte nám? Nebo máme zkusit něco jiného?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Jde o byt v paneláku?Pak doporučuji polystyren .Lze z něj udělat pro parádu krásný oblouk a pomocí perlinky a sádrového štuku nikdo ani nepozná,že nejde o zděný.

Jak vystavět oblouk z cihel?

hodnocení

3x

A ještě moje řešení , které se osvědčilo.

doplněno 23.04.09 08:20:

Řešení pomocí zhotovené šablony . Dolňuji fotografií námět který jsem uváděl včera v 20:19 hod.

doplněno 23.04.09 15:07:

Celé dílo je ze starých bouraných cihel.Odstranit zbytky malty je obtížné , jednodušší by byla nějaká cihlová fasádní barva.

Jak vystavět oblouk z cihel? #2
jabraka*

Moc hezky to vypadá,v případě,že chci vidět cihly v líci.Ale chce si s tí dát práci a viditelný povrch hned umývat.Ta klínová cihla ve vrcholu klenby nutná není,pokud se klenba správně propočítá.

JABRAKA

ladislavtikal*

nechci byt proti vam pane jabraka ale prostredni cihla neboli klenak je na utazeni klenby

ladislavtikal*
hodnocení

2x

dobry den mate na mysli urcite klenbu dobry je si stlouct z prkynek sablonu nebo ze sololitu by to slo taky a udelat podpery a vyzdit klenbu na tu sablonu musite zdit rovnomerne z obou stran aby klenak neboli posledni cihla vam vysla na prostredek kterou se to utahuje malta musi prijit i mezi cihly a a stavajici zdivo je dobra na to vapenocementova malta ale dneska se to uz dela i ze sadrokartonu potom to muzete nahodit nebo vysparovat

celp*

Pan Ladislav má recht.Pokud budete mít poloměr oblouku větší než 600 mm,nechejte to udělat odborníka.

hodnocení

2x

Já jsem problém řešil pomocí zhotovéné dřevěné šablony.

doplněno 22.04.09 20:23:

Samozřejmě šablonu sejmout až po zatvrdnutí malty.

Jak vystavět oblouk z cihel? #3
juvla*

jde to také řeši z Itongu. Slepit více kusů nebo i z jednoho velkého itongu a potom vyříznout. Pozor nezapomenout na překlad.

juvla*

u cihlové klenby musí mýt vrcholová cihla do klínu, jinak to spadne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]