Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pripevnit sadrokarton na umakart.jadro

Od: more07* odpovědí: 10 změna:

prosim o radu,jak a jest-li to lze vubec? Jde ototo: dostali jsme byt panelovy s klasickou umakart.koupelnou a nazdenou z ytongu a nasledne rozvody el.,plyn.,voda.,kanalizace.,vcetne obkladu a vany nemame dostatek penez,kamarad mi poradil ze lze prisroubovat sadrokartonovou desku primo na umakart bez pouziti profilu,ptam se zda je to mozne a prosim o jakoukoliv radu,mockrat dekuju za odpovedi

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Přímo na umakart lze natáhnout lepidlo,perlinku a pak nalepit obklady.Jen je potřeba umakart zdrsnit hrubým smirkem či flexou.Je to reálnější řešení.

JABRAKA

ja jsem myslel že hcete SDK vně jádra kvůli vzhledu. Dovnitř jej nedávejte, to je mnohokráte lepší dát ty dlaždičky na lepidlo.

taky jsem zkusil zdrsnit umakart na menší ploše a nalepil obklad; po zaschnutí lepidla zkouška, nic moc, nedrží dobře, není to ono - jedině s kontaktním můstkem

podívejte u mě máme dlaždičky nalepené z 80. let min. století . . . a docela drží. Asi to máte mastné nebo nějaká chyba v postupu.

tak bych to udělal.

doplněno 23.07.14 10:40:

k příspěvku Jabr.

hodnocení

0x

Možný to je ale vždycky ti to bude praskat...

hodnocení

0x

úplně snadno běžnými šrouby na SDK, jen bych předvrtal díry 2-3kou vrtáčkem, aby UMK moc nepraskal. Ellemntarni je to, aby voda u stareho jadra nikam nezatekala, to ošetřete jako prvni tj. utěsnění okolo vany, jinka se SDK zničí brzo a lehce. M.

more07*
hodnocení

myslite ze mi popraska sadrokaton nebo umakart?vim ze se na spary mezy sadros dava skelna paska a jakou mam udelat izolaci proti vode,chci misto vany sprchovy kout,za zminku stoji i ze koupelna ma 2,3 m2,mam tedy zatesnit nejprve umakart spary a pak tedy pripevni sadrokarton?dekuju

hodnocení

0x

a co umakart natřít kotvícím nátěrem a pak ten sádrokarton na něj nalepit

hodnocení

0x

při rekonstrukci stejné koupelny jsem použil kotvící můstek a na to flexi lepidlem obklad, třetím rokem bez závad; sádrokarton z jakého důvodu? snad jen na strop

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sádrokarton na umakart

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]