Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych poradit,je-li to vůbec reálné, kde bych sehnala KVALITNÍ KUCHAŘSKÝ NŮŽ s čepelí cca 20cm DO 1.000,-Kč?
Mám na mysli takový ten velký, co s ním v kuchařských pořadech tak úžasně drtí a pak krájí česnek, zeleninu...
Nechci "kudlu ala vitkong" a zároveň nemůžu dát 3.000,- za nůž...najde se nějaká střední cesta - nejraději s osobní zkušeností od někoho z Vás?
Děkuji
Doporucuji si nechat udelat u nozire, napr. zde: noze.pokluda.eu/... (na prani lze i vetsi cepel nez je na strankach, za sebe doporucuji delku cepele 24-25 cm; u p. Pokludy jsem uz 2x nakupoval a velka spokojenost)
mohl by vyhovět Fiskars...myslím že by se vešel do ceny. Prodává je snad každý krám s kuchyňskými potřebami. Já dosttal celou sadu za 1000, neb syn dostal slevu u benzinky za tankování...Ale poptejte se kde je nechat nabrousit, to nevímani já..
Dobrý den, jestli vám mohu doporučit, podívejte se na KDS Sedlčany, kds.cz/... . V porovnání cena-kvalita, jsou určitě dost dobré. Drží dobře ostří, občas stačí přejet ocílkou. Nebo Tescoma, řada Presto s plastovou střenkou, či Tescoma Cosmo s gumovou. I tyto nože při správném zacházení jsou pro normální používání dobré a za slušnou cenu. Solingen je sice Solingen, ale musí to být originál a ten je podstatně dražší.
doplněno 22.07.14 16:19:Ale zázraky taky nečekejte. Každý nůž chce především správné zacházení a dobrou péči, aby vám sloužil tak, jak má.
Ještě malou poznámku k prezentacím typu jako přeseknutí plné pet lahve, krájení listu papíru na proužky, řezání hřebíků ozubeným nožem a podobně. Dobrý a kvalitní nůž takovou reklamu nepotřebuje. 90% nožů, které jsem sám brousil, nařezalo papír na proužky úplně bez problémů. Je to první z testů, jestli je dobře vytažené ostří. Na přeseknutí petlahve musíte mít velký a těžší nůž a hlavně ostrý. Když si vyberete ten správný, taky není problém. S dobrým nožem to uděláte. A řezání hřebíků a podobné zhovadilosti jsou jen blamáž. Sice to uděláte, ale nůž potom můžete zahodit. Byl jsem u testování takových zázraků a dealeři ze mě neměli vůbec radost
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.