Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehřívání podkroví

Od: jirkapp odpovědí: 11 změna:

Rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenost s venkovní roleto na střešním okně z hlediska zabránění vstupu tepla do podkroví? V letních dnech jako byly teď postupně teplota stoupá až k 31, teplo prostupuje přes okna. V ložnici jsou dvě okna, dvojsklo, předokenní markýza a vnitřní roleta. První možnost je investice do venkovních rolet, cca 20 tisíc. Pro je zabránění 95% teplu, nižší prostup tepla v zimě a nepatrné snížení hluku. Zatím nemám informaci, jako odolnost to má vůči krupobití a sněhu v zimě. Druhou možností je pořízení mobilní klimatizace a speciálních lišt do pootevřeného okna. Třetí možností, zatím jen myšlenka, zamezit vstupu tepla pomocí polystyrenové desky před oknem – nevýhodou estetika a způsob přidělání. Také by se asi přehříval prostor za deskou a mohl šířit po sdk dovnitř. Osobně se spíš přikláním pro mobilní klimatizaci a jejímu puštění večer před spaním. Zajímají mě vaše zkušenosti.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

asi 5 let máme na Veluxu okenní roletu, venkovní. Je důležité aby byla venkovní, aby to teplo zůstalo venku. Vnitřní nic neřeší, jen stíní, ale z hlediska tepla účinek nula (máme taky).

Je to jen kus plátna, ale funguje dobře. rozhodně poznáme pokles teploty a roleta je zatažená skoro celoročně. Přes zimu je na ní sníh. Jen dávám pozor, abych jí nenechal zarolovat pokud by byla v zimě mokrá.

takže markýza fakt funguje... kouknul bych se na izolaci podkroví, zda tam nějaká vata je... nebo to stavaři ošidili!

jirkapp
hodnocení

Ano, jde o střešní okna. Já myslel venkovní roletu, Vy asi myslíte markýzu? To je kus plátna.

ano markýzu, přiložím obrázek. Za začátku jsme to sledovali a myslím, že to bylo cca 5°C míň než když nebyla. Okna jsou na JV, svítí tam skoro celý den.

Přehřívání podkroví

barrby
hodnocení

0x

Já nemám radu, jen vám chci sdělit, že mám úplně stejný problém a taky úplně stejné úvahy o řešení (teda až na ten polystyren ;o) )

Takže jen rozšířím dotaz: Pokud venkovní žaluzii, tak jakou? (mám plastová okna Velux)

A pokud mobilní klimatizaci, tak jakou? (máme 3 místnosti a nemůžu dělat díry do zdí domu, proto mobilní klimu ...)

jirkapp

Velux přímo prodává doplňky na okna. Ale kdybych se teď rozhodoval znovu, asi bych spíš šel do rolety. Markýza je také dobrá, ale zabrání pouze slunečnímu svitu jít dovnitř a ohřívat interiér. Druhá věc je teplo, tomu nezabrání :)

rv*
hodnocení

0x

Venkovní zastínění (rolety, okenice). Zaplatíte jednou a pak funguje zadarmo. Nebude-li stačit, normální split klimatizace. Prostě to, co se používá v teplejších oblastech. Pak ještě velký ventilátor vířící vzduch, který vás ovívá a ochlazuje.

jirkapp

Máte vyzkoušené? O kolik se snížila teplota? Co sníh, případně kroupy?

rv*

V podkroví (100m2) používám split klimatizaci, nějakou samoinstalační s příkonem 1kW a v podkroví mám chladněji než v přízemí. Střešní okna v podkroví mám kvůli letnímu přehřívání pouze na sever. Oknem na jih prochází až 1kW/m2 a pouze externím zastíněním tomuto zabráníte.

hujer123*

Sníh a kroupy jsou bez problému. Co se týká snížení teploty, neměřil jsem to, máme je od začátku ale s jistotou mohu říci, že jsou účinější než vnitřní rolety, byť s reflexní vrstvou. Dalším přínosem je utlumení hluku.

isabelakrasna
hodnocení

0x

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s e-shopem garol.cz? Budu ráda za jakékoli rady. Mají tam opravdu velké množství rolet na výběr. Dokonce jsem tam objevila i velmi užitečný článek, který se týká výběru správné rolety. Určitě by vám při výběru pomohl :).

hodnocení

0x

Nejúčinější je předokení roleta ale je to o penězích.

Pak je třeba kontaktní teploměr a měřit povrch stěn, oken a okolí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]