Nejste přihlášen/a.
Rád bych se zeptal, jestli má někdo zkušenost s venkovní roleto na střešním okně z hlediska zabránění vstupu tepla do podkroví? V letních dnech jako byly teď postupně teplota stoupá až k 31, teplo prostupuje přes okna. V ložnici jsou dvě okna, dvojsklo, předokenní markýza a vnitřní roleta. První možnost je investice do venkovních rolet, cca 20 tisíc. Pro je zabránění 95% teplu, nižší prostup tepla v zimě a nepatrné snížení hluku. Zatím nemám informaci, jako odolnost to má vůči krupobití a sněhu v zimě. Druhou možností je pořízení mobilní klimatizace a speciálních lišt do pootevřeného okna. Třetí možností, zatím jen myšlenka, zamezit vstupu tepla pomocí polystyrenové desky před oknem – nevýhodou estetika a způsob přidělání. Také by se asi přehříval prostor za deskou a mohl šířit po sdk dovnitř. Osobně se spíš přikláním pro mobilní klimatizaci a jejímu puštění večer před spaním. Zajímají mě vaše zkušenosti.
asi 5 let máme na Veluxu okenní roletu, venkovní. Je důležité aby byla venkovní, aby to teplo zůstalo venku. Vnitřní nic neřeší, jen stíní, ale z hlediska tepla účinek nula (máme taky).
Je to jen kus plátna, ale funguje dobře. rozhodně poznáme pokles teploty a roleta je zatažená skoro celoročně. Přes zimu je na ní sníh. Jen dávám pozor, abych jí nenechal zarolovat pokud by byla v zimě mokrá.
takže markýza fakt funguje... kouknul bych se na izolaci podkroví, zda tam nějaká vata je... nebo to stavaři ošidili!
Ano, jde o střešní okna. Já myslel venkovní roletu, Vy asi myslíte markýzu? To je kus plátna.
Já nemám radu, jen vám chci sdělit, že mám úplně stejný problém a taky úplně stejné úvahy o řešení (teda až na ten polystyren ;o) )
Takže jen rozšířím dotaz: Pokud venkovní žaluzii, tak jakou? (mám plastová okna Velux)
A pokud mobilní klimatizaci, tak jakou? (máme 3 místnosti a nemůžu dělat díry do zdí domu, proto mobilní klimu ...)
Venkovní zastínění (rolety, okenice). Zaplatíte jednou a pak funguje zadarmo. Nebude-li stačit, normální split klimatizace. Prostě to, co se používá v teplejších oblastech. Pak ještě velký ventilátor vířící vzduch, který vás ovívá a ochlazuje.
V podkroví (100m2) používám split klimatizaci, nějakou samoinstalační s příkonem 1kW a v podkroví mám chladněji než v přízemí. Střešní okna v podkroví mám kvůli letnímu přehřívání pouze na sever. Oknem na jih prochází až 1kW/m2 a pouze externím zastíněním tomuto zabráníte.
Nejúčinější je předokení roleta ale je to o penězích.
Pak je třeba kontaktní teploměr a měřit povrch stěn, oken a okolí..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.