Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

mokrý komín

Od: morisek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám novostavbu a při děšti mám v podkrový mokrý komín. Měl jsem tam firmu která přetěsnila oplechování kolem komínu, ale stejně při dešti se mapy znovu objevují. Poraďte jak to opravit. TB

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

moto*
hodnocení

2x

Asi bych při dešti vlezl na půdu a podíval se kudy teče. Menší škvíru utěsnil silikonem a větší montážní pěnou. Otázkou ovšem je, zda je komín zespodu v půdni zástavbě přístupný. Potom jedině opravovat ze střechy.
Píšete novostavba, potom by měl ale někdo za práci ručit, pokud tedy nebyla svépomocí.

Před lety jsem u mamky opravoval po klempířích, do půdy zatékalo, tak jsem zapěnil montážní pěnou a po cca 10 letech neteče. Moje mamka si tenkrát nechávala dělat sama a ti patlalové ji to dělali bez účtu, takže reklamace nebyla možná.
Tuším, že jsou i pěny pro tento účel. Já použil klasickou.

bgmaniac*
hodnocení

2x

Ideál je kvalitní oplechování, pokud přece jen někde zatéká, dá se použít bitumenový střešní tmel, v nouzi lze použít i za mokra. Pozor, časem degraduje a praská, takže to chce jednou za dva tři roky zkontrolovat a případně přetmelit.

paulus*
hodnocení

2x

Dobrý den, řešil jsem totéž. Nebylo to oplechováním, ale teklo mezi horní deskou komína a vyvedenou keramickou vložkou - stavebnice Schiedel

morisek
hodnocení

Takže stačí přetmelit ústí komínu mezi deskou a kouřovodem. Bystřický

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]