Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyčištění sprchového koutu

Od: amy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, poprosila bych o radu jak vyčistit sprchový kout-tvrzené sklo s anticalc úpravou. Tento dotaz se tu párkrát řešil, za což se omlouvám, ale nám fakt nic nepomáhá :( Máme hodně železitou vodu, vanu i sprchu čistím dost často, zdá se mi, že jde vždy smýt jen ten vrchní nový nános a ten spodní vůbec nejde. Používala jsem: Pulirapid, Fixinelu, prostředky HG (tyto nejvíce pomohly), různé prostředky na bázi octa (kupované i doma vyráběné - ocet s bylinkami, ocet+sůl, ocet+soda). Drbu houbičkou s drsnou stranou, nechávám působit i přes noc, a nic. Trochu to třeba v horní polovině koutu zabere, ale spodní polovina je stále matná. Používám navíc kondicionér od Ravaku. Navíc máme namontované na přívodu vody 2 filtry, bez toho by to byla už totální spoušť :) Na to, že máme kout teprve 2 roky, tak nevím, jak bude vypadat za dalších pár let. Děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

flip
hodnocení

3x

Cillit Bang - oranžový je zázrak. Bohužel to není sprej se širokým rozstřikem, jen místním, ale dá se to rozprostřít houbičkou - povlak mizí před očima :)

amy*
hodnocení

Děkuji za tip, ohledně Cilitu Bang jsem ale byla informována prodejcem sanity, že se nesmí dostat do kontaktu s bateriemi, že je leptá. Takže jako poslední možnost zkusím opatrně na kout nanést a uvidím.

ovczaak*
hodnocení

2x

na skleněném umyvadle jsem měl podobný problém,ze zoufalství jsem zkusil obyčejný odrezovač z drogerie,perfektní. jen doporučuji vyzkoušet na kousku,kde případný průšvih nebude moc vidět

martondra
hodnocení

2x

Dobry vecer

mame taky sprchac od Ravaku s upravou anticalc asi 5let.Nicim vodni kamen nejde odstranit.Nejdriv se pouzivalo na umyvani original pripravky RAVAK Cleaner,RAVAK AntiCalc Conditioner.Volal jsem na Ravak a ptal se proc mi to nejde umyt.Pry se zanedbala vrstva AntiCalc Conditioner a nejde to uz nicim umyt.Zkousel jsem pulirapid,fixinelu,kyselina chlorovodikova a nic nejde umyt.Jen posledni vrstva vodniho kamene.Vodu zmekcuji upravnou na 1mol/L-moc nepomaha

amy*
hodnocení

Ano, z Ravaku mi také doporučili jejich prostředky, které ale nezabírají. Conditioner Anticalc používám od začátku, nemyslím si, že jsem něco zanedbala.

hodnocení

0x

Čistím skleněnou zástěnu u vany fialovou fixinelou na WC gel (nevím, jakou jste zkoušela vy). Nechat chvíli působit, spláchnout a otřít mikroutěrkou..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]