Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Usazeni krbovych dvirek

Od: sebor® odpovědí: 2 změna:

Ahoj, pred mnoha lety jsem si nechal udelat dvirka do krbu. Po zasazeni jsem prechod jiz nekolikrat opravoval, cement, samot i neco v tube, ale nic dlouho nevydrzi. Uznavam, ze to je misto teplotne silne namahane, ale presto - nemate s tim nekdo zkusenost? Diky! Sebor

Usazeni krbovych dvirek

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jendad
hodnocení

2x

denbraven.cz/...

Mám obavy , že to moc fungovat nebude. Ocel , litina má jinou teplotní roztažnost než zdivo . Muselo by to být stále měkké, aby to mohlo pracovat.Ale ohen vše vytvrdí. Podle mého názoru , tyto tmely fungují na stejnorodé materiály. Třeba kdyby jste tmelil spáry kachlových kamen , nebo čistě litinová kamna. Ale jakmile jsou dva ruzné materiály tak dlouhodobě nevydrží nic. Proto se třeba koleno od kouřovodu u krbovek omotává provazem a teprve pak se vsune do keramického komína a zadělá ozdobnou ružicí

hodnocení

Tak tak, myslim si to same - proste to jednou za rok zamaznu a prebilim:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]