Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám nakoupené Profibloky od KM Bety. Co jsem nevěděl je to, že KM Beta prý ke svým blokům nevyrábí půlky, které by se mi hodily např. u oken a dveří. Nevíte, zda a by na tento systém pasovaly půlky z jiného systému? Jak popřípadě tyto půlky nahradit? Známý mi radí syporexy, ale přiznám se, že k nim zrovna velkou důvěru nemám. Nechci poničit tepelné vlastnosti zdiva použitím např. plných cihel. Napadlo mě ještě, že bych si ty půlky nařezal z celých bloků. Čím by se připadně daly nařezat, aniž by se uvnitř celé rozsypaly?
Předem moc díky za rady.
0x
Rezat se to da treba flexkou nebo na rozbrusu. Ale je treba vyzkoiset.
Teď jsem se na porotherm díval a nesedí
Profibloky mají jinak systém rážek - zkoušel jsem koupit už půlku od Tondachu a taky nic
Leda, že bych některá "pera"u porothermu odříznul a potom nějak nabastlil na systém profibloku. Jinak mě nic moc nenapadá. Problém je právě v tom, že každý výrobce má jiný systém drážek a per a potom to na jiný systém nesedí![]()
Viz.:
Řezání mě taky nenapadá ničím jiným než flexou. Ale sám jsem zvědav, kolik toho rozbiji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.