Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kudy vestelektroinstalaci pro zasuvkovy okruh

Od: tom* odpovědí: 6 změna:

Dobry den, pustil jsem se do rekonstrukce pokoje a nyni resim problem kudy vest elektroinstalaci. Chci ji vest pod omitkou, akorat nevim v jake vysce. Puvodni je ve vysce cca 1,2 m, coz se mi zda trochu neprakticke, kdyz pak budu neco navrtavat, tak abyc nevzal i kabely. Je to lepsi svest drazku k podlaze nebo ke stropu? A jak daleko od podlahy/stropu? Svetelny okruh vede asi20cm nad futry.. Dekuji za reakce

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

elektroinstalace se může dělat u podlahy nebo tak 20cm pod stropem, aby se to dobře dělalo...do 1,2mto dá jen diletant..

já mám zásuvky vedeny v jejich úrpvni tedy tak 60cm od podlahy..aby to bylo nad úrovní postele a židle...

ovczaak*
hodnocení

0x

do první zásuvky bych se dostal tak - drážka pod stropem anebo nad podlahou,jak vám to pasuje ( já hlasuji pro strop) nad (anebo) pod první zásuvku,kolmo dolů (nahoru). pokračoval bych vodorovně ve výši první zásuvky do další,pokud jsou ve stejmé výšce. pokud nee,vodorovně pod (nad) další zásuvku a kolmo do ní atd.potom platí pravidlo,že když vrtám,nesmím nad zásuvkama a v jejich výšce...

tom*
hodnocení

dekuji za rady...

jinak pro ovczaaka - prvni zasuvka je ta ve vysce 1,6 (ne 1.2m) a od ni to vest vodorovne az do protejsi strany se mi zdalo jako nic moc, tka jsem to od ni vzal dolu cca 25cm nad podlahou (kde jsou i dalsi dve zasuvky) a k tem zasuvkam.

ovczaak*

jistě,může být,v tom případě nafotit a za pár let,před každým vrtáním,fotky studovat,kudy ty dráty vlastně vedou

tom*
hodnocení

presne tka jsem to udelal. a je i minimalizovano riziko navrtani tim, ze je to u zeme.

dekuji

ovczaak*

eeh,přehlídl jsem,že v té výšce jsou další dvě zásuvky,takže plati svisle-vodorovně kolem zásuvek nevrtat a je to v pohodě,fotky netřeba :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]