Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cim vysekat drazky pro rozvody elektroinstala

Od: tom* odpovědí: 6 změna:

Dobry den,

Pustil jsem se do rekomstrukce jednoho pokoje a nakonec jsem se rozhodl, ze udelam i nove rozvody elektriny. Chtel bych se optat cim doporucujete udelat drazky pro kabely. Na strope mam panely, v nich jsem puvodni instalaci vytrhl a tim mam drszku, je to ve spasre mezi panely. Zdi jsou z nejakych asi tvarnic nebo cihel. Tam se mi to take podarilo vytrhnout, ale jen kousek. Je to vedeno pod omitkou. Bude stacit kdyz to udelam flexou? Nebo musim pujcovat drazkovacku a k tomu vysavac? Jeste podotykam ze delam pouze jeden pokoj, rozvody v celem byte nemuzu najednou udelat. Diky za odpoved

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

1x

Dražkovačkou je práce fajn, ale řezat jde i flexou. Pak stejně budeš muset vyřezaný materiál něčím vysekat a na to stačí i pneumatická vrtačka. Možná i sekat rovnou bez řezání, sice budou větší drážky a víc rozbité zdi, ale jedná se jen o šufánek či dva malty navíc, v jednom pokoji se to ztratí. Pokud to není extra tvrdý beton, sekal bych rovnou. Navíc od flexi a i drážkovačky byť s vysavačem se mnohem víc práší. Ale tomu prachu se stejně nevyhneš, ten bude i tak všude. Při případném řezání si dej pozor na další instalace (elektřina, telefon, voda, topení...), velmi lehce se přeříznou.

ovczaak*
hodnocení

0x

pokud se smíříte s prachem úplně všude,flexa to dá.ta s vysavavčem sníží prašnost.řežu to velkou flexou bez vysavače,ale je dobré varovat sousedy,at zavřou okna,mají tendenci volat hasiče.podle kabelů vyřežu drážku a zbytek vybiji kangem,hnusná práce

pcmani*

a co klasika majzl a palička když děláte jeden pokoj

tom*
hodnocení

Na majzlik a kladivo jsem delal, ale myslel jsem ze flexou bych mel mensi drazku, bez opadavani vetsich kousku. Nebo ne?

Jinak dekuji za reakce

olaf71*
hodnocení

0x

co třeba dutý sekáč do kladiva

quiew*
hodnocení

0x

Ve dvou pokojích jsem si nechal dělat drážky drážkovačkou od elektrikářů a jeden pokoj jsem si dělal drážky flexou sám. Vše beton. Rozvody v podlaze, jen k zásuvkám od podlahy drážky nahoru + vyříznutí otvorů pro krabičky. Co jsem si dělal sám jsem použil diamant 125 mm a podařilo se mi vyříznut do panelu díru pro krabičku jen s hloubkou 30 mm. Tu větší 50 mm hlubokou jsem tam nedostal.

Bordel byl z obou způsobů srovnatelný. Stejně bude prach a nakonec je jedno jestli ho je víc nebo míň. Úklid zabere stejně času. Pokoj co jsem si dělal sám (3 zásuvky, asi 9 m drážky) Hotovo jsem měl za 3 hodinky i s vyboucháním drážky pneumatickou vrtačkou kombinovanou s kladivem a vyčištěním drážky. Pak natažení kabelů, zasádrovat, zabetonovat a za jeden den to máte v pohodě hotové. U flexy jsem použil diamantový kotouč cca za 100,- a po skončení práce je stále funkční a můžu jej použít na další řezání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]