Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem.
Mám vylitou místnost nivelací, ale v jednom místě nivelace po 8 dnech praskla, tak jsem tu uvolněnou část vyboural a dolil novou nivelací.
Již je to bez trhlin, ale je znát výškový rozdíl mezi původní a tou vylitou částí. Místy je to přesné že po přejetí rukou není cítit rozdíl, ale v jednom místě mám rozdíl odhadem 0,5 - 1 mm ve výšce mezi původní a dolitou nivelací. Čím to vyplnit? Je na to nějaký speciální podlahářský tmel který pak přebrousím?
Chtěl jsem to původně udělat Uniflotem od Knaufu a pak přebrousit do hladka. Ale nevím co by na to řekla nalepovací vinylová podlaha?
a ještě dotaz. Nevíte někdo jestli se nivelačka musí před lepidlem penetrovat?
Na roztírání lepidla pro vinylovou podlahu jsem koupil zubovou stěrku č. 5, tak doufám že jsou to ty správné zuby
Děkuji za jakékoliv rady.
Nakonec jsem to vyrovnal tím Planipathem od Mapei. Funguje to bezvadně. Vyrovnalo se to úplně do hladka. Nikde žádný náznak nějakého přechodu nebo zubu.. Podlaha nalepena a už 9 měsíců funguje na 100%. Díky všem za rady.
Na opravy niv. stěrky používám Planipatch www.mapei.cz. Před pokládkou dělám penetraci nin. 12 hodin předem, není to nutné, někdo to nepenetruje.
zubovou stěrku č. 5 – nepoznám
Na lepení planžetu A3 Janser.
Jaké lepidlo?
Takže Uniflot nedoporučujete? Asi by to byla jen náhražka, když existuje Planipatch. To bude ono.
Díval jsem se do katalogu na zubovou stěrku a podle obrázku vypadá stejně jako č.5 co prodávají pod tímto označením u nás ve stavebninách. Přikládám obrázek. Výška zubů cca 3 mm.
Lepidlo bude UZIN určený pod vinylové podlahy. Přesné označení neznám.
Ahoj. Já, bych se k této věci, asi neměl vyjadřovat. Nedělám sádroše ani podlahy, ale nějak mě zaujaly ty míry. Drobná nerovnost u vyrovnávačky 0.5-1 mm, a tloušťka lepidla 3 mm. Nemělo by to, to lepidlo nějak ten drtek rozdílu výšek, vychytat?
Nemělo by to, to lepidlo nějak ten drtek rozdílu výšek, vychytat?
Ne, vinyl není dlažba, podklad musí být max. rovina.
tloušťka lepidla 3 mm – NE, planžeta A3 – 1,5mm, po pokládce se vinyl válcuje.( 50kg válec)
Velice Vám děkuji. Vaše odpovědi jsou nejvýstižnější a k věci. Díky! Jen ten 50 kg válec v žádné půjčovně v Praze nemají. Nejbližší jsem našel v Brně a to je z ruky. Asi to bude amatérské řešení, ale není nějaký ruční gumový váleček, kterým by to také šlo, když na něj řádně zatlačím? Já takový mám, ale má šíři cca 17 cm a průměr asi 4 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.