Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Můžu lepit dlažbu na stávající lino?

Od: lanon odpovědí: 7 změna:

Můžu nalepit novou dlažbu přímo na linoleum, které je pevně a celoplošně nalepeno k podkladu? Odstranění lina a čištění po lepidlech se mi zdá značně pracné. Pomohla by nějaká penetrace nebo je to celé nesmysl? Děkuji za Váš názor. Lanon

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

názor - můj je, že bych to nedělal. Vytrhal bych lino, lehce odsekal lepidlo a nalepil dlažbu.

hodnocení

0x

Rozhodně bych to nedělal.

jabraka*
hodnocení

0x

Ono se řekne,odlepit to lino.SAkoro s tebou soucítím,stahoval jsem přilepené lino několikrát.Ve dvou lidech to vcelku jde.Jeden odlepuje,tahá za okraj,druhý nahřívá lino,a lepidlo aby změklo.Případně se k tomu použije ostrá škrabka.K tomu lepidlu už flexibilní lepidlo na dlažby a obklady přilne i bez penetrace.

Pokud bys to chtěl nalepit na to lino,musel bys hladkou plochu zdrsnit bruskou nebo flexou.Na takový povrch by už stavební lepidlo chytlo.

hodnocení

0x

jistě že odstranit! Lepidlo na podlaze zbylé lze ponechat, (alespoň částečně dostraněno by i lepidlo mělo být) zbytky i z 50% nemusí vadit lepidlu, do kterého se dlaždice kladou. Nerovnosti se srovnají. Podklad pod dlažbu má být pevný, to bych v případě linolea netvrdil. *hej*

ladislavtikal*
hodnocení

0x

dobry den lino na dlazbu ano ale obracene to urcite ne nedoporucuju to bude to delat neplechu a radsi to strhnete a kupte si motycku na nasade a prevarte si ji zbruste a mate skrabak na odstaneni lepidla z podlahy a jinak na lepidlo z podlahy se prodava pripravek v drogerii

milada*
hodnocení

0x

Jestli ho sundáte a je to staré tradiční PVC, tak bych o něj měla zájem. Teda, jestli jste v Praze, nejsem pojízdná, takže mimo město bych to nezvládla. Sháním lino na linoryty do grafického kroužku, ty moderní modely vrstvené a tvrzené se na to nehodí. Zdravím Milada

lanon
hodnocení

Milá Milado,

1/ naprosto rozumím vaší poptávce - jsem svým způsobem občasným velitelem grafického kroužku : ))

2/ bohužel se jedná právě o moderní model vrstvený a tvrzený (linorytů jsem dělal s dětmi snad už stovky, tohle lino se hodí akorát tak k pohřbení pod dlažbu; přestože je nové)

3/ litovat nemusíte, protože byste to stejně měla k nám přes 300 km

4/ přeji hezký den a brzy dostatek k materiálu k měkké stopě ; )

Lanon

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]