Nejste přihlášen/a.
Můžu nalepit novou dlažbu přímo na linoleum, které je pevně a celoplošně nalepeno k podkladu? Odstranění lina a čištění po lepidlech se mi zdá značně pracné. Pomohla by nějaká penetrace nebo je to celé nesmysl? Děkuji za Váš názor. Lanon
Ono se řekne,odlepit to lino.SAkoro s tebou soucítím,stahoval jsem přilepené lino několikrát.Ve dvou lidech to vcelku jde.Jeden odlepuje,tahá za okraj,druhý nahřívá lino,a lepidlo aby změklo.Případně se k tomu použije ostrá škrabka.K tomu lepidlu už flexibilní lepidlo na dlažby a obklady přilne i bez penetrace.
Pokud bys to chtěl nalepit na to lino,musel bys hladkou plochu zdrsnit bruskou nebo flexou.Na takový povrch by už stavební lepidlo chytlo.
Jestli ho sundáte a je to staré tradiční PVC, tak bych o něj měla zájem. Teda, jestli jste v Praze, nejsem pojízdná, takže mimo město bych to nezvládla. Sháním lino na linoryty do grafického kroužku, ty moderní modely vrstvené a tvrzené se na to nehodí. Zdravím Milada
Milá Milado,
1/ naprosto rozumím vaší poptávce - jsem svým způsobem občasným velitelem grafického kroužku : ))
2/ bohužel se jedná právě o moderní model vrstvený a tvrzený (linorytů jsem dělal s dětmi snad už stovky, tohle lino se hodí akorát tak k pohřbení pod dlažbu; přestože je nové)
3/ litovat nemusíte, protože byste to stejně měla k nám přes 300 km
4/ přeji hezký den a brzy dostatek k materiálu k měkké stopě ; )
Lanon
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.