Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Topení v létě

Od: roza* odpovědí: 6 změna:

V bytě na pražském sídlišti nám neustále v systému ÚT proudí voda. Je slyšet její šumění v radiátoru. Sice se netopí, ale jdou čerpadla, která honí studenou vodu stále dokola. Je to zbytečné, budeme zbytečně platit elektřinu, kterou spotřebují čerpadla. Výměníkovou stanici obhospodařuje Pražská teplárenská, my obyvatelé domu tam nemáme přístup. Dům spravuje správcovská firma.

Co je to za podivnou praxi, aby v létě cyrkulovala studená voda v potrubí? A to ještě nevíme, zdali se do ní nepřimíchává malá část teplé vody za účelem většího zisku. Víte, jak to dnes chodí.

Je to normální? Co s tím?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na stránkách www.ptas.cz si najděte, kam patříte a zavolejte jim. Nebudou se zlobit, asi zapomněli po opravě a kontrole čerpadlo vypnout.

ivane*
hodnocení

0x

Zavolejte na teplárny, ať to vypnou. Jinak voda z tepení samozřejmě bude i nadále vytékat tlakem, pokud máte možnost odvzdušnit radiátor ikdyž jsou čerpadla vypnutá. Ale šustění vody samozřejmě slyšet nebude. Mezi náma, ani by normálně nemělo být slyšet.

olaf71*
hodnocení

0x

honit se musí i v létě

to honění máte zohledněné v platbách. jestli si myslíte, že platíte za to honění, tak si to na ventilech sundejte na nulu

doplněno 19.07.14 16:51:

s tou malou částí teplé vody mě dostalo :-D

pcmani*

dobrý den olaf71 můžete prosím rozvést proč se voda musí honit i vlétě? jsem topenář ale za 15 let praxe jsem se stímo tvrzením nesetkal rád se poučím

olaf71*

myslel jsem to ironicky,není to zřejmé z té odpovědi?

pcmani*

jo takhle :) nevyznělo to tak :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]