Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení na obecní kanalizaci

Od: newcity® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, rád bych se na Vás obrátil s prosbou o radu. Připravuji připojení na obecní kanalizaci - přípojka je zavedena na kraj našeho pozemku. Zakoupil jsem si materiál, který budu potřebovat, včetně trubek KGEM DN 160. Dneska jsem chtěl tuto trubku napojit na přípojku kanalizace, ale je menší, než přípojka, ačkoliv na zátce v přípojce je psané DN 150. Průměr zátky v přípojce je cca 172 mm, průměr trubky DN 160 je cca 155 mm, tzn. vzniká mezi přípojkou a trubkou velká vůle. Pro obecní kanalizaci jsou použity korugované trubky. Můžete mi prosím poradit, zdali se dá sehnat nějaká redukce, nebo jak jinak lze tento problém vyřešit?

Předem děkuji za pomoc

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A měl jste tu zátku už vyndanou? venkovní rozměr zátky je větší než vnitřní...

případně sem dejte foto ať víme o čem se bavíme...

Připojení na obecní kanalizaci

hodnocení

0x

Dobry den, neni to zatka, ktera je vnejsi, tj, nrni zarazena dovnitr?

doplněno 18.07.14 14:07:

Ah, byl jsem druhy. Jinak je jeste vnejsi zatka - vicko a to bude mit urcite take jiny prumer

hodnocení

0x

vůli vytěsnit nízkoexpanzní pěnou pokud možno dokola kol.

hodnocení

Zátku jsem měl venku a měřil jsem ji. (Je to zátka, ne víčko) Myslím, že budu potřebovat něco podobného, co je na obrázku. Zítra vše vyfotím a vložím sem. Zatím díky.

Připojení na obecní kanalizaci #2

Přechodky samozřejmě existují...je to systémové řešení.

Je ale nutné zjistit přesný typ korugovaného ev.žebrovaného potrubí do kterého se potřebujete napojit.

Typů těchto potrubí je mnoho..a redukcí taktéž.

hodnocení

Tak přidávám zmiňované snímky. Výrobce je uvedený Wavin DN 150. Pravděpodobně by to měla být nějaká redukce z korugované trubky na KGEM, nic pořádnýho jsem ale na netu nenašel..

Připojení na obecní kanalizaci #3
Připojení na obecní kanalizaci #4
Připojení na obecní kanalizaci #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]