Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fasada-jádro

Od: bogi* odpovědí: 6 změna:
Zdravím, chtěl bych se zeptat jakou omítku na fasádu jestli vápeno vápennou nebo vápenocementovou nebo cementovou a případně poměr. Budu spricovat a házet jádro na porotherm. Jaká je další úprava po jádru, když chceme jako finální úpravu strukturovanou omítku? Mam před tím dát ještě venkovní stuk nebo jen jádro roztočit hladit kam? Děkuji za odpověď
doplněno 18.07.14 12:34: Díky,ještě mě zajímá jestli je lepší nahasit vápno, nebo hydrat. Přemýšlel sem taky o multibatu,ale zbylo z podlah par pytlů cementu tak bych ho tam rád s potřeboval a asi je zbytečné ho do multibatu přidávat. Jinak poměr na lopaty 6-2-1 je správný?
doplněno 18.07.14 15:14:

když v sobotu vyhasím a od pondelí-uterý budu házet?kvuli vyzrání vápna.Asi je to málo.A jak je o s tím namáčením hydrátu?

doplněno 20.07.14 11:59: Tak mam na spricovat a jdu na to. Zdi jsem vyždímat rovně, 1-1.5cm omítky budou stačit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

špric, a vápenocementovou maltu.

doplněno 18.07.14 13:14:

vápno či hydrát, je jako být či nebýt.

Více prodám nehašeného vápna jak hydrátu, ale včera mne zákazník přesvědčoval, že nikdo již vápno nekupuje, páč to neumějí hasit.

Osobně jsem pro hašení vápna.(když se to umí)

doplněno 18.07.14 17:39:

Za dva dny vápno schladne a můžete pracovat.

doplněno 18.07.14 19:35:

Jak dlouho trvá vyhašení vápna, jak hodně ho nabyde oproti hydrátu...

Ale to je ta debata o tom, že ten má rád holky, druhý vdolky..

ještě více pro a proti, aby si mohl tazatel vybrat to správné..

zwiki*
hodnocení

1x

Tak jak píše kolega-špric a pak vápenocementovou maltu zahladit.

kjanik112*
hodnocení

0x

Přečtěte si na wikipedii Malta materiál. Vápenné omítky nenávratně patří do muzea zednictví.Ze dvou hlavních důvodů: 1). Jsou velmi náročné na vědomosti a osobní praxi zedníka-tady opravdu nestačí si o tom jen přečíst knihu.Z dnešních zedníků je už skoro nikdo neovládá. - 2). Jsou velmi namáhevé, pracné, doslova dřina. Poslední vrstva jádra se nahází a hned po lehkém zavadnutí se musí pevně zatočit dřevěným hoblem. Na ten se musí tlačit maximální silou, aby se omítka důkladně utáhla, na povrch musí vystoupit vápenná voda. Zedníci na lešení měli tenkrát na zádech mokrý pruh od potu. Chtěl bych vidět, který dnešní zedník by tu dřinu dělal, a kdo by to zaplatil. Ze své mnohaleté praxe bych řekl, že se od vyhašeného vápna očekávají přímo zázraky, ale když se vápenný hydrát namočí přes noc, je téměř rovnocenný. O kvalitě vápenné omítky daleko více rozhoduje správná terchnologie a ostrý, praný písek.Já bych vápna ještě ubral a míchal bych to 8 písek,2.5 cement a 1 vápno.

zwiki*
hodnocení

0x

Co se zdržovat s hašením.Lepší bude hydrát a ten se nehasí.

zwiki*
hodnocení

0x

Bude stačit těch 1,5cm.V tom horku to pokropte.

bogi*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]