Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v návodě k indukční desce doporučují připojení kabelem H05BB-F (max. teplota 90 stupňů Celsia). Hledal jsem na internetu, ale nenašel jsem ho v žádném obchodě. Mohli byste mi prosím poradit, pod jakým označením hledat kabel s podobnými parametry? Potřeboval takový kabel, který by bylo možno uložit na hořlavý podklad (do dřevěné podlahy). Děkuji
v blízkosti desky by měl být hlavní vypínač; takže od jističe po vypínač kabel CYKY-J 3x2,5 (může být uložen na hořlavém podkladu, ale pro případnou výměnu bych ho uložil do pevné plastové trubky) a od vypínače po svorkovnici desky buď kabel s gumovou -CGSG- nebo silikonovou -SiHF a pod.- izolací
váš kabel z dotazu
doplněno 18.07.14 09:12:trubky třeba
doplněno 18.07.14 09:13:pokud jde o třifázový přívod, tak vícežilový kabel
právě proto jsem vám dal návrh na kabely, které běžně koupíte v elektro prodejnách, které nabízejí kabely a odkaz na původní - francouzský- jen pro informaci, jak vypadá; ale i tento nebo podobný koupíte u nás, kde bydlíte?
Nové Město na Moravě.
Do kuchyně mám elektřinu přivedenou CYKY-J 5x2,5 k vypínači. Od vypínače však musím jít asi dva metry v dřevěné podlaze, kde je mezi latěmi polystyren a rád bych tímto kabelem došel až na svorky indukčky, bez dalšího napojování. Z tohoto důvodu potřebuji kabel, který může být v hořlavém materiálu a zároveň snese požadované teploty v indukční desce. Kabel v té podlaze však stejně uložím do "husího krku", ale chtělo by to také nějaký nehořlavý.
normálně silkon 5x2,5 zKarsu
doplněno 18.07.14 12:20:jás tím má připojena akumulační kamna a tam jeurčitě víc jak 90°C
doplněno 18.07.14 13:08:jsem si jist, protože celá vnitřní instalace od výrobce je v silikonu..
U kabelu H05BB-F značí první písmeno za číslicí izolační materiál žíly a druhé písmeno je izolace pláště. V tomto případě se jedná o stejný druh izolace obou vrstev - EPR Etylen-propylenová pryž. U nás se opravdu tato izolace nevyrábí a jak bylo už zde naznačeno postačoval by pryžový kabel H05RN-F což je R - (NR příp. SR) přírodní případně syntetická pryž a N - (CR) Chlorprenová pryž. Jelikož nemám přesné parametry materiálu EPR, tak bych doporučil silikonový kabel V05SS-F 3G2,5, kde S je (SR) silikonová pryž.
Kaučuk (N, NR, SR) má provozní teplotu 70°-90°C a silikon (SR) má provozní teplotu 180°C-250°C.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.