Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Vyhořel /nebo spíš zdoutnal, měla jsem naštěstí zavřená okna/ mi byt, jedná se o to, že po sanataci a rozboru, ketrý mi přišel z uřadu, mělo být vše v poádku, bohužel mi v dopise nesedelo pár věcí, takže jsem nechala rozbor ze sádrokartonu udělat znova te samé firmě, kde už po telefonickém rozhovoru, mi pán přiznal, že byt je pozitivní , že se musím s dětmi odstěhovat, co nejdříve, žádala jsem ho, aby mi poslal zprávu s výsledky, bohužel už to trvá 4měsíc pán vůbec nereaguje, můžete mi poradit co dál? Firma je z Prahy. Děkuji Nováková
v dotazu je hodně vecí špatně neodborně pojmenováno. Abyste dostala patřičnou správnou odpověď je třeba umět správně formulovat dotaz a zde je více zmatku než smysluplnnosti. Pokud Vám úřad něco dal dopisem tak to asi považují za pravdivé a platné. Telefonický hovor je na nic. Není to nikde napsáno tudíž jakoby to neexistovalo. Platí to, co máte v rukách pán si klidně mohl poplést data . . .
Vyloženě odborně psát nemusíte, ale mohla jste to víc konkretizovat, napsat jak požár vznikl, aby šlo lépe pochopit vaši situaci a nejlépe psát i s českou diakritikou. Napsala jste úřad, ale už ne jaký apod. Navíc jste napsala "sanatace" namísto "sanace". Nechci vás chytat za slovo, ale pokud věci nazýváte nesprávnými jmény, může si pak taková firma myslet, že si k vám může všechno dovolit. A to, že vymění podlahu jen v půlce jedné místnosti tomu odpovídá. Každopádně z mých zkušeností vám mohu říct, že jsem měl byt po kuřákovi, v bytě někde byly sádrokartonové příčky a někde zeď. Ze zdi šla malba oškrábat a přemalováním zápach zmizel, ale u sádrokartonu nepomohlo vůbec nic, ani penetrace a nová malba - zápach byl pořád. Domnívám se proto, že není šance to z něj dostat a pomůže jedině výměna. Ostatně, uvědomte si z čeho je sádrokarton vyroben. Jestliže máte sádrokartony všude, jedná se pravděpodobně o půdní byt - pak je za sádrokartonem izolace - nechal bych ověřit, jestli se to nedostalo i do ní nebo ji raději rovnou vyměnil. Byt je váš nebo ho máte jen v nájmu? Měla jste nemovitost pojištěnou?
Pokud máte potíže, musíte řešit věc s vlastníkem domu/bytu, v horším případě se správcem. Společnost, která v bytě něco dělala k vám nemá žádné povinnosti a ani není důvodu, aby se s vámi jakkoliv bavila.
Ano, rozumí tomu, ale proč by vám ta spolenčost něco zasílala? Ona není vámi placena, tedy vám může slibovat i Karlštejn. Jediným vaším partnerem je vlastník - tedy obec. Bohužel to je tak. Pokud vám byt nevyhovuje a jste přesvědčena, že je závadný a vlastník bude tvrdit, že to tak není, musíte si vzít znalce (a zaplatit ho), který je jediný schopen úředně posoudit stav. Stejně ale to váš problém nevyřeší - obec si vezme jiného znalce a ten dojde k opačnému závěru. Pokud vám stav bytu vadí, může to dojít až tam, že se o vlastní vůli přestěhujete. Na váš byt obec najde nejspíše jiného nájemce, kterému stav vadit nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.