Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozbor bytu po vyhoření

Od: nikolletav1 odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Vyhořel /nebo spíš zdoutnal, měla jsem naštěstí zavřená okna/ mi byt, jedná se o to, že po sanataci a rozboru, ketrý mi přišel z uřadu, mělo být vše v poádku, bohužel mi v dopise nesedelo pár věcí, takže jsem nechala rozbor ze sádrokartonu udělat znova te samé firmě, kde už po telefonickém rozhovoru, mi pán přiznal, že byt je pozitivní , že se musím s dětmi odstěhovat, co nejdříve, žádala jsem ho, aby mi poslal zprávu s výsledky, bohužel už to trvá 4měsíc pán vůbec nereaguje, můžete mi poradit co dál? Firma je z Prahy. Děkuji Nováková

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

v dotazu je hodně vecí špatně neodborně pojmenováno. Abyste dostala patřičnou správnou odpověď je třeba umět správně formulovat dotaz a zde je více zmatku než smysluplnnosti. Pokud Vám úřad něco dal dopisem tak to asi považují za pravdivé a platné. Telefonický hovor je na nic. Není to nikde napsáno tudíž jakoby to neexistovalo. Platí to, co máte v rukách pán si klidně mohl poplést data . . .

ringolo
hodnocení

0x
Jestli tomu dobře rozumím, nechala jste v bytě nějakou firmou udělat sanaci a přesto z rozboru vyplývá, že byt není v pořádku. Měla byste mít smlouvu o tom, že sanace bude provedena a pokud se ukázalo, že nebyla provedena dobře, pak byste to měla u firmy, která sanaci prováděla, reklamovat. Zprávu s výsledky vám zřejmě nechtějí poslat, když by z ní bylo zřejmé, že sanaci provedli špatně.
nikolletav1
Presne tak...ano uz jsem sepsala stiznost, dekuji

nikolletav1
hodnocení

0x
Dobry den, prave, ze jsem odborne nepsala schvalne. Prvni rozbor, ktery jsem papirove obdrzela z uradu je negativni, jelikoz mi nesedel datum a ze vzorky ze sadrokartonu byly dodany /pritom firma si je ma sama prijet udelat-vzorek/ tak to uz mi nesedelo, nemluve o tom, ze podlahovou krytinu z obyvaku vymnenili, ale v kuchyni ne, mam kuchyn i obyvak spojeny. Volala jsem tedy na firmu, ze prosim at se rozbor udela znova, ze mi neni dobre, pali oci atd.Po druhem rozboru mi pan annejenom me rekl, ze je rozbor pozitivni, ze se musi vymnenit vsechny sadrokartony /ne, jenom3, jak to san.firma udelala/, a le zpravu neposlal. Ja vim, je v tom trochu chaos, snazila jsem se to napsat k porozumneni.Dekuji za odpovedi, Novakova
ringolo

Vyloženě odborně psát nemusíte, ale mohla jste to víc konkretizovat, napsat jak požár vznikl, aby šlo lépe pochopit vaši situaci a nejlépe psát i s českou diakritikou. Napsala jste úřad, ale už ne jaký apod. Navíc jste napsala "sanatace" namísto "sanace". Nechci vás chytat za slovo, ale pokud věci nazýváte nesprávnými jmény, může si pak taková firma myslet, že si k vám může všechno dovolit. A to, že vymění podlahu jen v půlce jedné místnosti tomu odpovídá. Každopádně z mých zkušeností vám mohu říct, že jsem měl byt po kuřákovi, v bytě někde byly sádrokartonové příčky a někde zeď. Ze zdi šla malba oškrábat a přemalováním zápach zmizel, ale u sádrokartonu nepomohlo vůbec nic, ani penetrace a nová malba - zápach byl pořád. Domnívám se proto, že není šance to z něj dostat a pomůže jedině výměna. Ostatně, uvědomte si z čeho je sádrokarton vyroben. Jestliže máte sádrokartony všude, jedná se pravděpodobně o půdní byt - pak je za sádrokartonem izolace - nechal bych ověřit, jestli se to nedostalo i do ní nebo ji raději rovnou vyměnil. Byt je váš nebo ho máte jen v nájmu? Měla jste nemovitost pojištěnou?

nikolletav1
Dobry den, byt je mesta, urad jsem myslela mestsky urad, byt je pojisteny...presne, oni nevymnenili sadrokartony vsude, jen ty, v kterych byla dira, co udelali hasici, kvuli ohnisku, aby se presvedcili zda to nedoutna pod sadrokartonem. Byt vylozene nehorel, ale doutnal.Dekuji za odpovedi! N.
ringolo
V 21. století jž všechny počítače a zařízeni disponují českou diakritikou. Když jste líná ji použít, nebudu to po vás luštit a radit vám.
nikolletav1
Snad jsem Vas nerozlobila, to jsem vazne nechtela...jinak nerozebirejte a nesudte, kdo je liny.Vyhorel mam byt, chodim do prace, do toho jsem dodelavala skolu a mam 2male deti, kterym se dostatecne venuji. Prosila jsem o radu a ne o charakteristiku me osoby, snad jsem pouzila dobre odborny nazev.A ze jsem se upsala v nazvu SANACE, asi jste vedel o cem pisi, kdyz jste odpovedel.Pisi pres mobil, jen pro info.
telok

Mobily mají také českou diakritiku, jen pro info.

nikolletav1
Dobré ráno, děkuji za info, pro mě to bylo rychlejší psát takto, netušila jsem, že by to nikdo po mě nepřečetl. N.

hdep
hodnocení

0x

Pokud máte potíže, musíte řešit věc s vlastníkem domu/bytu, v horším případě se správcem. Společnost, která v bytě něco dělala k vám nemá žádné povinnosti a ani není důvodu, aby se s vámi jakkoliv bavila.

nikolletav1
Dobrý večer, vlastník bytu, tedy městský úřad, dostal potvrzení od firmy, že je byt negativní. Dopis jsem dostala s touto zpravou i ja.Jenže mi v dopise nesedělo pár věci, tak jsem požádala o nový rozbor v bytě.Výsledek zní, odstěhovat se, celé vybourat znova, jelikož je byt pozitivni. Ja osobne jsem mluvila s pánem z firmy, a řekl mi, že byt je ve špatném stavu, ať se hned odstěhujem. Tuto zprávu jsem chtela pisemně, bohužel zatím jsem nic neobdržela. Poslala jsem stížnost, ta uvidím a holt budu řešit jinak. O druhý rozbor jsem požádala já, pán z firmy slíbil, že mi ho zašle, ale zatim nic.Děkuji N.
hdep

Ano, rozumí tomu, ale proč by vám ta spolenčost něco zasílala? Ona není vámi placena, tedy vám může slibovat i Karlštejn. Jediným vaším partnerem je vlastník - tedy obec. Bohužel to je tak. Pokud vám byt nevyhovuje a jste přesvědčena, že je závadný a vlastník bude tvrdit, že to tak není, musíte si vzít znalce (a zaplatit ho), který je jediný schopen úředně posoudit stav. Stejně ale to váš problém nevyřeší - obec si vezme jiného znalce a ten dojde k opačnému závěru. Pokud vám stav bytu vadí, může to dojít až tam, že se o vlastní vůli přestěhujete. Na váš byt obec najde nejspíše jiného nájemce, kterému stav vadit nebude.

nikolletav1
Je to mozne...ano, ja si myslela, ze to je uz mezi mnou a firmou, druhy rozbor nesel pres urad. A pan z uradu, mi rekl, co stale mam, ze byt bude v poradku. Od kvetna jsme v novem byte, jelikoz jsme kvuli detem ve starem nechteli byt. Puvodni byt je s predplacenym najemnym. Jinak tam je takovy smrad, ze mi sousedka rekla, ze pozna, kdy jsme v byte byli.To by vadilo kazdemu.No uvidime, dekuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]