Nejste přihlášen/a.
Ahoj máme barák kde z jedné strany neni okap a všechnu vodu pak máme pod barákem chci tam okap namontovat, poradíte mi někdo jak mam postupovat? mam první navrtat háky po celé střeše? nebo postupně vkládat okap? jak docílim správného spádu?.. předem děkuju za rady. hanzs
kono, 1*,
Já dávám na spád jen 1-2%.
A bez problému
Jak by to vypadalo, aby u střechy 10-15m dlouhé byla mezera mezi okapem a taškou 15-20cm.
Pak vítr zafoukne vodu za okap.
doplněno 17.07.14 20:33:Mili, já jen sděluji, že dávám malý spád a nemám problémy. kdo chce ať si dá spád jaký chce..
děkuju video je pěkný... ještě dotaz spád 5mm na metr takže přidělam první hák a poslední dam o 12cm níž než ten první když střecha má 24 metru řikam to správně?
Zlab delsi nez 15 m by mel mit dilataci, tohle bych opravdu nechal pro klempire,a ten spad na dve strany dobre reseni,pri tak dlouhem zlabu bude chtit zlabove haky prodlouzit , nadvarit, nebo koupit prodlouzene haky.
doplněno 17.07.14 20:06:pri spadu na dve strany bude stacit prodlouzit jen o 6cm
puvodní majitel baraku si na druhé straně která má o 4 metry mín takže 20 metru. Tak tam použil klasické háky bez prodlužování a spad jen na jednu stranu ono by to ani jinak nešlo protože na konci baráku je deštova kanalizace... Klempíře volat nebudu protože mam omezené finance.. Chci jen docílit aby voda šla pryč a ne pod barák do pár let budeme dělat novou střechu takže se pak stejně bude dělat všechno nové... toto chci mít jen provizorně aby pár let netekla voda pod barak
milancukrar, ze svych skusenosti vim ze je lepsi dat vetsi spad a neriskovat ze tam bude stat voda,coz je u stare budovy vice nez jiste, pokud to neni novostavba a tak velky spad tam nebude ,dela se spad na dve strany,pokud by jste chtel udelat dilataci zlabu, tak takove sproste reseni je dat dva cela k sobe,tedy mit dva 12m zlaby
doplněno 17.07.14 20:39:beru spet ,taky jsem tim nic spatneho nemyslel,ale uz se mi hodnekrat nevyplatilo davat jen tech 5mm na metr,je to pracne to pak delat znovu.
Dobry den,nerekl jste jestli davate haky z boku na krokev, ty se musi vyspadovat a pretocit,nebo primo z vrchu na strechu,jinak vyspadovani haku je 5mm na metr, vetsinou se to dela tak ,ze date prvni a posledni hak, nejmensi a nejvetsi spad , natahnete spagat a pak uz jen kladete haky postupne podle cisel.
doplněno 17.07.14 19:20:skoda ze neni foto
Nechci nějak zasahovat do debaty, podle mne je rozumný minimální spád centimetr na metr, podobně jako u odpadů.
Jen jsem se nějak matematicky zamyslel:
@milancukrar děla spád 1-2%, což je 1cm až 2cm na metr - podle mne rozumné i s rezervou.
Ve videjku od @kono je to, co obhajuje @mili3478, tedy 5mm/m, což je jen 0,5% - to je daleko menší spád.
Tak jak to tedy je?!
@mili3478: já říkám, že optimální je centimetr na metr (ty 2cm jsou s rezervou), tedy 1%. Rozdělit okap na dva či více (jak jste navrhl) je rozumné, třeba už jen z toho důvodu, že jedna rýna a svod v případě deště nemůže vodu z celé střechy pobrat.
Takže pokud bude střecha rozdělěna na dva okapy se spádem 1%, tak se dostaneme na rozdíl výšek 12cm, a to u delších střech není nic neobvyklého...
@mil3478 není zač, já jsem někdy takovej urejpanej, že když se mi něco nezdá tak se v tom začnu vrtat ! Hezký den!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.