Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mytti oken bez parapetu

Od: pomoc* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den,

v panelaku mam u balkonove steny na vnitrni strane okna bez parapetu (bohuzel nejdou pridelat toto jsem uz resil), problem je pri jejich myti, veskera voda totiz tece na stenu pod nimy a ja nevim co s ni... chystam se malovat a nerad bych maloval po kazdem umyti oken...

napadlo me treba pouzit molitan ktery by se nalepil na spodni cast ramu okna a po umyti by se sundal, ale nevim zda by nasakla voda pri odtranovani molitanu na stenu taky nevytekla...

pokud jste nekdo jiz tento problem vyresil PROSIM poradte.

DEKUJI

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já to mám vyřešené už asi 30 let, nenamáčím tolik hadr :)

hahanaj*
hodnocení

1x

nikdy mi neteče voda z oken dolů - stačí jen vlhký hadr a několikrát vymáchat a umýt a pak přípravkem nastříkám lehce a hned rozleštím a na zemi není opravdu nic .

hodnocení

0x

Vyřešíte to tak, že v jedné ruce budete držet stěrku a v druhé hadr do kterého budete vodu zachytávat.

Nic moc lepšího nevymyslíte.

Jinak existuje přístroje na mytí oken s odsáváním a toto také řeší.

hodnocení

0x

Dobrý den,

a to používáte při mytí oken tolik vody? Já myji okna jednou na hrubo namočeným hadrem ve vodě a jaru a pak je postříkám přípravkem na mytí oken, který do sucha rozleštím dalším suchým hadrem..

Voda mi na parapet ani nekápne...

hodnocení

0x

Velmi se mi osvedcil pristroj Karcher WV 50 plus. Nedovoli, aby voda stekala a myti oken znacne urychli a usnadni. *palec*

makytakybo*
hodnocení

0x

Jak píše coklit, okna lze umít i bez proudů vody. Stačí opatrně setřít mokrým hadrem, třeba i 2x, pokud máte prašné okolí, a poté vyleštit.

Co se týče mytí žaluzií, zkoušela jsem variantu mytí jednotlivých částí, ale šlo to pomalu a nebylo to příliš dobré. Vyřešila jsem to tak, že jsem vzala izolepu a igelit na malování. Ten jsem přilepila na spodní hranu okna plus do boku, aby se vytvořilo z igelitu "U". Druhý konec igelitu jsem hodila do kýble. Rozprašovačem (třeba na kytky) jsem žaluzie namočila, nechala chvíli odmočit, a poté jsem dalším proudem nechala ztéct rozpuštěný prach.

Třeba Vás tento postup inspiruje k dalšímu využití ;)

Proč tak složitě? Na žaluzie používám podobný kartáč a na radiátory taky :)

zasilkovyobchod.cz/...

ivik*
hodnocení

0x

Stěrka je ten nejlepší vynález!

hodnocení

0x

Nikdy mi voda z okna netekla. Proč by taky měla? Mokrý hadr neznamená, že z něho musí téci. Mokrý, hodně vykroucený, nchat uschnout, rozprašovač a leštido a plína. Nikde není kapka vody navíc. Jaképak štráchy s přístroji.

hodnocení

0x

Jak mýt okna neporadím, v tom se opravdu nevyznám. Ovšem ještě jsem se nesetkal s případem, že by nešel přidělat parapet. Všechno jde.

hodnocení

0x

Nemáme vůbec žádné vnitřní parapety. Jen takovou čtyřcentimetrovou plastovou lištu - mikroparapet. Do prvního mytí oken jsem nechápal, proč to tam namontovali.

mil®
hodnocení

0x

Okna sice nemeju, ale ta moje má dvě utěrky s mikrovláknem. Jednu na skla a jednu na rámy. Obě vypírá mýdlem s jelenem. Parapety jsme nikdy neměli a stěny namočený nikdy nejsou.

pomoc*
hodnocení

Diky vsem,

asi budu muset set zenu naucit mejt okna dle popsanych instrukci *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]