Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mini autogen

Od: jura32* odpovědí: 11 změna:

Zdravím všechny,měl bych dotaz,uvažoval jsem o koupě mini autogenu jako je třeba plynová pájka nebo plynový hořák na kartuše do dílny, na nahřívání zarezlých šroubů a nahřívání atd.Ale našel jsem v garáži PB bombu malou 2kg.šlo by to že by se naplnila plynem a koupil bych jenom hořák+red.ventil,jakou to bude mít teplotu nepotřebuji k tomu ještě kyslík?děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

1x

Běžně používám PB+O2 teplota do cca 1700°C

Mini autogen
moto*
15.07.14 14:45

*palec*

jari77*

cau mam dotaz k foto mini autogenu . jak na to koukam tak pouzivas klasicky horak na acetilen ale rukojet vydim prvne je vtom rozdil od klasiky nebo jen starsi tym rukojeti dik za odpoved? jari77

tesyk*

Myslím, že konstrukce je stejná. Tato je asi 40 roků stará.

trtr

Zdravím, jako domácí zlepšovák je to dobrý, ale nemít tam protišlehovou ochranu a ten kohoutek na kyslíku, to musí v plnírně pěkně prskat.

tesyk*

1. protišlehová pojistka je přímo na přívodu plynu.

2. "kohoutek" na kyslíku je originál kohout pro kyslík

Nějaké další připomínky?

moto*
hodnocení

0x

K dvoukilovce nemusí být redukční ventil. Hořáky prodávají běžně v marketech (OBI, Bauhaus atd.). Dá se i vygooglovat, třeba zde:
nako.cz/...
Je to tedy celá letovací souprava, ne moc levná. Mám podobnou od Mevy a používám prakticky jeden hořák.
S kyslíkem je to již jiná liga, s tím si vůbec nelamte hlavu. Stejně to svařuje blbě. Vhodné na tvrdé pájení pro profíky.

Toto by asi uplně stačilo: mevatrade.cz/...

gumidek*
hodnocení

0x

Čau, normálně pro takové použití mám malý hořák na vyměnitelné kartuše. Sada stála 700 a kartuše je za 100 a dost mi vydrží. Nahřívám tím šrouby M8 - M12 bez problémů. Zakoupíš v OBI.

Kartuše je velká jako Nivea pěna na holení. Žluto červená a cca 10cm mosazná trubička zakončená hořáčkem.

Výrobcem byl ROTHENBERGER

jura32*
hodnocení

*palec*

doplněno 15.07.14 16:06:

gumídku dík o tom sem uvažoval, už mě štve jak se lámou pořád zarezlý šrouby,ale asi bych šel do toho hořáku k vůli té láhvy co už mám, ale nevím jakou hadici mám k tomu koupit aby pasovala na hrdlo té láhve.

doplněno 16.07.14 22:29:

Asi bych šel tady do toho,ale nevím na co je to piezo zapalování?

super-naradi.cz/...

hop®

Má to vlastní elektronické "škrtátko", k zapálení hořáku nepotřebujete sirky či zapalovač...

Tedy tento model vlastně nemá...

jura32*
hodnocení

takže tento super-naradi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]