Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,měl bych dotaz,uvažoval jsem o koupě mini autogenu jako je třeba plynová pájka nebo plynový hořák na kartuše do dílny, na nahřívání zarezlých šroubů a nahřívání atd.Ale našel jsem v garáži PB bombu malou 2kg.šlo by to že by se naplnila plynem a koupil bych jenom hořák+red.ventil,jakou to bude mít teplotu nepotřebuji k tomu ještě kyslík?děkuji.
cau mam dotaz k foto mini autogenu . jak na to koukam tak pouzivas klasicky horak na acetilen ale rukojet vydim prvne je vtom rozdil od klasiky nebo jen starsi tym rukojeti dik za odpoved? jari77
Zdravím, jako domácí zlepšovák je to dobrý, ale nemít tam protišlehovou ochranu a ten kohoutek na kyslíku, to musí v plnírně pěkně prskat.
K dvoukilovce nemusí být redukční ventil. Hořáky prodávají běžně v marketech (OBI, Bauhaus atd.). Dá se i vygooglovat, třeba zde:
nako.cz/...
Je to tedy celá letovací souprava, ne moc levná. Mám podobnou od Mevy a používám prakticky jeden hořák.
S kyslíkem je to již jiná liga, s tím si vůbec nelamte hlavu. Stejně to svařuje blbě. Vhodné na tvrdé pájení pro profíky.
Toto by asi uplně stačilo: mevatrade.cz/...
Čau, normálně pro takové použití mám malý hořák na vyměnitelné kartuše. Sada stála 700 a kartuše je za 100 a dost mi vydrží. Nahřívám tím šrouby M8 - M12 bez problémů. Zakoupíš v OBI.
Kartuše je velká jako Nivea pěna na holení. Žluto červená a cca 10cm mosazná trubička zakončená hořáčkem.
Výrobcem byl ROTHENBERGER
gumídku dík o tom sem uvažoval, už mě štve jak se lámou pořád zarezlý šrouby,ale asi bych šel do toho hořáku k vůli té láhvy co už mám, ale nevím jakou hadici mám k tomu koupit aby pasovala na hrdlo té láhve.
doplněno 16.07.14 22:29:Asi bych šel tady do toho,ale nevím na co je to piezo zapalování?
Má to vlastní elektronické "škrtátko", k zapálení hořáku nepotřebujete sirky či zapalovač...
Tedy tento model vlastně nemá...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.