Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zásuvka v koupelně

Od: ttztzdd odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mohu mít v koupelně zásuvku 60cm od podlahy? blízsko bude umyvadlo..od sprchy to bude min. 1m. Děkuju za radu.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

elektrika.cz/...

Záleží na tom, jak daleko je "blízko"

111®

máte malé dítě, co je zvedavé a strká všude prsty?Já bych to tam nedal, já jsem tak pro 1,2m...

I tenhle problém je dnes řešitelný

ww.elektromaterialy.cz/?p=productsMore&iProduct=2365&sName=Zasuvka-Unica,-230V-16A,-2P-PE-s-detskymi-clonkami-MGU303918

Do téhle zásuvky kus drátu prostě nestrčíte. Leda dva naráz, což dítě těžko zvládne.

doplněno 15.07.14 10:34:

Počítám, že je to zásuvkana průtokový ohřívač. Těžko ji dávat do 1,2m, když ohřívač je pod umyvadlem. Jedině připojit na pevno.

111®

já to vím, ale ví to tazatel? víme co tam chce instalovat? nevíme..

Proto mu radíme kolektivně (víc hlav víc ví) a on (zatím) osamoceně mlčí :)

hop®
hodnocení

0x

Ano, a pokud by měla být přímo POD umyvadlem, dejte tam zásuvku s vyšším krytím...

doplněno 15.07.14 22:08:

Vyšší krytí znamená větší odolnost proti vniknutí cizích částic, třeba vlhkosti. Prakticky podobné zásuvky mívají (mimo jiné) klapku, která otvor uzavře pokud není zasunuta zástrčka. Dnes se věžně vyrábějí i v rozumných designech (viz třeba ABB), například zde...

ttztzdd
hodnocení

jsem zpět... měla by to být taková rezervní zásuvka.. děti nemám.. byla vy cca 20 cm od umyvadla ve výšce cca 40 cm.

co to je prosím vyšší krytí?

Stupeň krytí vyjadřuje, jak je předmět odolný proti vniknutí cizího tělesa nebo vody. První číslice je o odolnosti proti vniknutí předmětu, druhá odolnost proti vodě. Běžné zásuvky budou mít tak IP 20, zásuvka se zvýšeným krytím předpokládám IP44.

Čím vyšší číslo, tím odolnější viz. třeba elektrika.cz/...

Pokud to má být rezervní zásuvka, dal bych ji co nejdál od jakéhokoliv zdroje a co nejvýš. Tedy ne ke stropu, ale třeba do výšky vypínače.Umístění nad podlahu vedle umyvadla je možné, viz. můj předchozí příspěvek, ale pro rezervní zásuvku bych volil bezpečnější umístění.

111®

vniknutí cizích částic není vlhkost...KRYTÍ je možno nastudovat u mne telefon.unas.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]