Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskkla žárovka a nejde elektřina

Od: chorche odpovědí: 7 změna:

Před okamžikem praskla žárovka v koupelně, byla to bomba, až jsem se lekl. Elektřina přestala fungovat. Žárovku jsem vyměnil, spadlý jistič zvedl. Elektřina ale stále nefunguje. Všechny elektrospotřebiče jsem vytáhl ze zásuvky a zskuil to znovu. Taky nic, elektřina nejde. Poradíte mi, co dělám špatně?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pravděpodobně neděláte špatně nic. Bude to "vypadlý" nadřazený jistič tomu o kterém mluvíte. Nemělo by, ale stává se to. To že by doško k jiné el. závadě je nepravděpodobné.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, já bych zkusil všechny jističe dolů a zase nahoru a také i hlavní jistič. Pokud ani to nepomůže, tak by to mohlo být až v té krabici na domě, kam může jen elektrikář - záleží na tom, jestli jde o byt v bytovém domě nebo jde o RD. Zdravím!

doplněno 15.07.14 09:30:

Pokud jde o bytový dům, tak někde na patře bude ještě hlavní jistič. Tu skříňku můžete otevřít a u jističe (asi podle čísla bytu) zkusit manipulaci - bude to někde, kde je i elektroměr pro Váš byt.

doplněno 15.07.14 09:37:

Nemáte zač.

chorche
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Zkusil jsem všechny jističe nahoru i dolů. Nepomohlo. Jsem v pronajatém bytě v domě (rok cca 2005) o asi 8 bytových jednotkách. Majitel je v zahraničí a nelze se s ním spojit. Nevím, jak ta krabice na domě vypadá, když zavolám elektrikáře, poradí si sám? Počítám, že asi bude potřebovat klíč, který také nemám.

chorche
hodnocení

Děkuji, vyřešeno. Opravdu na chodbě byla skřín, v ní trojice jističů pro 3 bytové jednotky a po zvednutí nahoru se elektřina rozběhla. Děkuji, pomohl jste mi.

bgmaniac*

Někdy se stane, že spadne jen jedna fáze z třífázového hlavního jističe a ten zůstane "naoko" normálně nahozený, ale ta jedna fáze nejede. Stačí shodit hlavní jistič a zase ho nahodit. Jak píšete, již jste to vyřešil. Občas zmate právě to, že na první pohled je vše v pořádku.

hodnocení

2x

Najděte hlavní jistič. Nevím, kde ho máte umístěný - v paneláku jsme ho měli v plechové skříňce u hodin - elektroměru a ten je třeba nahodit.

hodnocení

0x

Co jistič na chodbě? :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]