Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chctel bych se poradit jelikož řešíme dost zapeklitou situaci. Za rok 2013 nám přišlo vyučtovaní za byt 2+kk(41m) za topení s hodnotu 5085 jednotek na dvou radiatorech. Bylo to pro nás velké překvapaní protože sme meli odber kolem 2500 jednotek(2011,12). Naše spotřeba se vubec nezmenila a došlo k zateplení domu. Jedina zmena je výmena meřičů tepla za jiný typ. Jedna se konkretne Apator E-ITN30.2. Samozrejme ze nám prisel nedoplatek za topeni a náklady na topeni byli za rok 2013 18 500.-. Nevím, ale zdá se mi to ako neadekvatní za prťavou cimru. Byt je v 8. patře s 12ti a okna má na západ.
Na předávacím protokolu od novémo meřidla je stav nového nevyplnen a tak nevíme jestli nebyla na meřidlách nejaka hodnota a nebo jsou meridla nastaveny spravne. Prosím teda o radu jestli pri beznem pouzivani radiatorů muže človek protopit 5000+jednotek i když rok předtím protopil 2500 jednotek a topil +- stejne(reknu +-15%).
Celí se mi to nezdá ale je možný žeby 41m byt v praze stál na vytápení 18500.-?(zatepleny, plastovy okna, radiator na 3jce a na noc vypíname, od jara topíme velice málo)
Druha rada je jestli nekdo delá kontroly meřidel a jejich nastavení, protože můj protest spustil lavinu a vypadá to tak že firma dodávající meřidla má sve zamestance v predsednictví družstva.
Dekuji za odpovedi
já mám 36 metrů čtverečních zateplenej bejvák bez plastových oken 2 patro sem mezi byty a za lonskej rok protopeno cca 800 jednotek na jednom topení měřák je digitální
takže říkám vem měřáky kladivem a kup jiný ověřený s protokolem
doplněno 14.07.14 21:56:řvát na mě předseda zavřu s nim dveře z venku
jinak u nás se lze když se mi ten ůčet nelíbí odvolat a 5000 jednotek to snad nejde ani kdybych to topení nechal běžet imrvére tušim nákou zradu
výsledky měření bych reklamoval a našel jinou firmu na ověření měřáků
Dik Dable
Problem je ten ze mam stejny dojem jako ty, ale jelikoz to vypada ze fa instalujici meraky je propojena s predsednictvem zacinam mit blbý tuseni. Dnes tady byl predseda a maval na mne sroubovakama a rval ze to zaplatim...celkove reakce divna. Snad najdu nezavislou kontrolu a vyjasni se to..dam vedet:p
Cena 18500Kč za 41m2, byť v Praze, mi přijde skutečně přitažená za vlasy. My máme 80m2, zatepleno, plastová okna a jsme v tom za cca 11 tisíc. Jinak pánové, říká vám něco poměrové měřidlo? Proto se mluví o jednotkách a ne o kilojoulech nebo gigajoulech. Nelze porovnávat měřidla různých typů nebo výrobců mezi sebou ani spotřeby v různých objektech. To jen na okraj. Pokud chcete reklamovat vyúčtování a dát měřidla na přezkum, není jiné cesty, než přes představenstvo družstva. Přeji pevné nervy a hodně štěstí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.