Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kameninový hrnec a povidla

Od: tak odpovědí: 6 změna:

Mám starý krásný kameninový džbán na asi 5 litrů a v něm asi 30 let tvrdá povidla. Poradí mi někdo, jak povidla dostat z nádoby ven. Aniž by se džbán nerozbil. Teplá voda nepomáhá. Vyškrabat povidla nelze. Tvoří s kameninou jakýsi celek. Chtěl bych nádobu bez povidel.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ivik*
hodnocení

1x

Podobný problém jsem řešila s připečenou čokoládou,dala jsem do hrnce trochuasi 2% louhu sodného a nechala to reagovat a hrnec byl pak k nepoznání.Kamenině louh neublíží...

isteron
hodnocení

0x

A zohriať vo vode vo väčšej nádobe?

hodnocení

0x

Nalít vodu a co se odmočí, vyškrábnout. Tak postupně až na dno.

hodnocení

0x

Mraveniště. Pokud nějaké máte na pozemku. Jinak voda a čas.

hodnocení

0x

Vzít vrtačku,nastavit správnou délku vrtáku a vrtat jednu díru vedle druhé,to by se pak mělo rozdrolit a ty zbytky ze stěn zkusit namočit a škrábat. Ale nevím,třeba je to blbost, nevím jak ten hrnec vypadá. :)

hodnocení

0x

Já bych spíš volil Krtka a postupoval podle návodu: cistice-odpadu.heureka.cz/...

Nebo jak radí @ivik - hydroxid sodný. V každém případě velmi opatrně a s ochrannými pomůckami !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]