Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zatepleni - rosny bod

Od: tomiiiia odpovědí: 3 změna:

Zdravim,

chtel bych oblozit verandu palubkama...Kdyz bych na ne delal rost. napadlo me, ze bych mohl do rostu dat vatu na to difusni folii. Neco jako odvetrana fasada. Vim, ze kdyz se zatepluje treba polystyrenem, tak je doporuceno minimalne podle normy 80mm kvuli posunuti rosneho bodu. Plati tohle pravidlo i u odvetravane fasady? Pro me by bylo vhodnejsi s ohledem na misto atd dat vatu tak 50mm.

Dekuji za odpoved.

Tomas

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Je jedno, jaký použijete izolant, ale jeho hodnota vůdči rosnému bodu. u vyty je to lepší, páč je difuznější jak polyš.

Dáte vatu mezi rošt a pod rošt, folii Jutadach 95(115,135), odvětrávací mezera 2-3 cm, palubka.

doplněno 14.07.14 14:29:

Do rostu dam folii ( na zed) do toho pak vatu a zase folii? Myslel jsem, ze staci rost do toho dam vatu a potom to cele zakryji folii a primontuji palubky.
špatně

Žádná folie na zeď, ale vata. Folie přijde až mezi palubky a vatu, kde bude ta mezera. Když nedáta vatu i pod rošt, bude tam nezateplená plocha. Spočítejte si, kolik % plochy bude bez zateplení?

doplněno 14.07.14 17:49:

asi špatně čtu...

s folii jsem to tedy myslel dobre ze az mezi palubky a vatu...

Jen tedy dobre nevim jak dam folii pod rost...

Tak kam dáte vatu?

Dřevo je 4x horší izolant než vata..

tomiiia
hodnocení

Dekuji za Vasi odpoved.

Jen bych prosil o doplneni informaci ohledne folie... mozna jsem to trochu nepochopil jak myslite pod rost.

Do rostu dam folii ( na zed) do toho pak vatu a zase folii? Myslel jsem, ze staci rost do toho dam vatu a potom to cele zakryji folii a primontuji palubky.

Dekuji

tomiiio
hodnocení

Zase dekuji :)

s folii jsem to tedy myslel dobre ze az mezi palubky a vatu...

Jen tedy dobre nevim jak dam folii pod rost... myslel jsem, ze na zed udelam rost a pak do toho dam vatu.

Predpokladal jsem, ze kdyz je rost ze dreva, ze to zastane taky izolacni praci :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]