Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Potřeboval bych poradit. Před pár lety jsme koupili domek, ve sklepě byly zabetonovány kolejničky asi pro prostor na uhlí. Při rekonstrukci řemeslnící jednu tu kolejničku ve sklepě vytrhli a zůstala díra cca 20x20cm. Tou mi při deštích nebo jarním tání proudila do sklepa voda, spodní voda je tu vysoko. Tak jsem to vysypal pískem dal na dno nějakou gumu a vršek zabetonoval. Ale voda přes ten beton stále prosakuje a je jí poměrně dost. Netušíte jak to udělat aby to přilnulo se starým betonem okolo a voda neprosakovala, nebo jak to odizolovat? Asfalt?
Dobrý den, otázkou je, čemu říkáte poměrně dost vody a jestli je dobré mít ji uzavřenou izolací pod domem, aby více vzlínala do stěn. Já si představuji poměrně dost vody tak, že by to bylo na jímku v podlaze a vodu občas vynášet nebo tam umístit kalové čerpadlo s hladinovým plovákem (se spínačem) a hadicí odvádět vodu daleko ven z domu. Záleží na tom množství po deštích nebo tání.
Zdravím!
Nevidím tu díru, ale asi si představuji takto..
Vyndat vše co jste tam dal, místo písku beton, do poloviny díry, vyvařit asfaltovou lepenkou, zabetonovat.
Nebo přes zabetovanou díru dáte celoplošně přivařenou lepenku. Podle síly spodní vody pak nechat, nebo zatížit něčím...
Taky to může ve sklepě vypadat jinak..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.