Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plovoucí podlaha v kuchyni

Od: edita* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, máme se stěhovat do bytu, kde je všude včetně kuchyňského koutu (3x1,8m) laminátová plovoucí podlaha. Když čtu na internetu, jak ji většina lidí do kuchyně nedoporučuje, mám z toho velké obavy - určitě na zem stříkne voda nebo něco jiného, třeba i mastnosta - jak se s takovou podlahou dá vařit a smažit? Dnes mám lino a ještě mi olej stříká až na zem, takže ji musím pokrýt při smažení novinami, co prosákne, to setřu. Ale s plovoucí podlahou? Prosím, kdo má v kuchyni plovoucí podlahu, poraďte, jak vaříte, aniž by to zanechalo stopy na podlaze. Eventuálně jak ty stopy likvidujete. Moc děkuji za sdělené zkušenosti.

Taky mě napadlo, že by bylo možná lepší podlahu vyměnit, ale nevím za co a jak by to bylo finančně náročné (už sám byt je drahý až hrůza), není to asi moc reálné.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x

Laminátová plovoučka vcelku dobře odolává oleji i jiným prostředkům,používaným v kuchyni.Pokud by byla dřevěná,olej ji sice nepoškodí,ale skvrny nadělá.Pokud byste s tím měli problémy,stačí vyměnit část plovoučky kolem linky za dlažbu,podobnou té podlaze.K dispozici jsou dlažby i s dezénem dřeva.

JABRAKA

hodnocení

2x

To chce klid. Nekažte si radost z nového bytu. Až to bude škaredé, tak to vyřešíte. Je na to spousta způsobů. Jeden z nich je předložka do koupelny v IKEA. Má bavlněné smyčky, protiskluzovou gumovou úpravu zespoda, dá se vyklepnout z okna, dá se šoupnout v klidu do pračky, stojí nějakých necelých 300 kč. A máte pokoj na několik let. A taky na pánev se dá koupit takové udělátko, vypadá to jako síťová pálka a je po stříkání. Nekažte si mládí kouskem podlahy ;)

hodnocení

2x

Nechte podlahu podlahou, sloužit bude, a když se vám již bude zdát, že má nějaké vady, můžete ji překrýt novým linoleem v dekoru z stovek možných např. dřevěné prkno, opět stovky vzorů. Cena vč. pokládky je cca 300Kč, u vás tedy 6x300=1800 Kč, a jede se dál. Nikdo nic nepozná, plovoučka pod tím bude resp je rovná nebo jí dáte jednoduše pryč. Mira*klik*

edita*
hodnocení

Děkuji, a na té laminátové podlaze může být položená předložka s gumou vespod? Já myslela, že se na ni nesmí dávat ani nic gumového, třeba gumové "návleky" na nohy židlí ap. Taky mám obavy z křesel na kolečkách.

pokud je podlaha kvalitní, tak musí vydržet díky své povrchové úpravě stejně jako dlažba. Proto se právě dává na podlahu,p rotože je uzpůsobená odpovídajícímu zatížení podlahy. Třídy zatížení podlah znám 3, možná jich je i dokonce víc,

edita*
hodnocení

Děkuji. A nevíte, co dělají na plpovoučce kolečka od křesel či židlí a co s tím?

alf*

no co, udělají rýhy a pak jich je tolik až je podlaha šedá jako ta podkladová vrtva pod papírem s imitací nejčastěji dřeva. Pokud je to dřevěná lakovaná, po čase popraská lak, pak se začnou dělat rýhy ve dřevě, to tedy je možné přebrousit, přelakovat, ale ne u každé, jen u těch které mají silnou vrchní vrstvu dřeva. To tedy platí co jsem tak viděl pro kanceláře, tam je to otázka roku.

V domácím prostředí ta destrukce může trvat i roky a možná dřív vy¨hodíte podlahu nebo židle.

Zamezit tomu lze použitím koleček pro plovoucí podlahy (jedno od 40 do 100 Kč, podle prodejce) nebo a to mi přijde lepší podložkou pod židle. Není to tak vzhledné leč velmi praktické. Třeba tady alox.cz/...

jen nevěřte že je to neviditelné, vidět tu podložku je. Koukám mají je celkem drahé, já kupoval tu první (100x120) asi za 700.

doplněno 20.04.09 22:05:

tak už nestojí ani těch 700, ale jen 400

ikea.com/...

bigblue*
hodnocení

0x

Já i moje maminka máme obě laminátovou plovoucí podlahu v kuchyni a já v tom vůbec nevidím problém. Dokonce mi vytekl dřez a byla tam slušná potopa a nic .. ani se nehnula. Asi jde taky o jakou kvalitu se jedná. Nyní taky řeším podlahu do kuchyně a chvíli jsme laškovala s dlažbou (lino se asi hůře napojuje na plovoučku .. jedná se o kk), ale nakonec už jen pro ten chlad z dlažby stejně zase vyhraje laminát. Nikdy jsem na něm neměla žádné šmouhy ani stopy po omastku z vaření (respektive vše šlo v pohodě a snadno setřít jarovou vodou) a dokonce mi samozřejmě i párkrát něco upadlo. Když je podlaha kvalitní, bude to určitě v pohodě. Určitě bych ji neměnila jen proto, že to tu někdo kritizuje. Udělejte si vlastní obrázek a když bude problém, je to řešitelné. Uvidíte ale, že to bude v pohodě. Hanka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]