Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet rozměru koberce

Od: vladik* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

něco zařizuji a potřebuji koberec nebo PVC (to je jedno), místnost 4x6 m2.
V obchodech udávají cenu např. 200 Kč za m2, přičemž šířka koberce v prodejně je třeba 4 metry.
Lidé kolem mě mě zmátli při postupu výpočtu rozměru, který potřebuji.

Jedni říkají, že si řeknu v prodejně o 6 m2 (druhý rozměr 4 m má samotný koberec), tudíž mě to bude stát 1200 Kč.
Druzí říkají, že si řeknu v prodejně o 24 m2 (4x6 m2), tudíž mě to bude stát 4.800 Kč.

Jak to tedy opravdu je?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

role koberce má 4m... cena 200kč/m2 = 1m odmotaný z role koberce bude tedy mít 4m2.

Vašich 24m2 x 200,-Kč/m2 = 4800,-

pavkazji*
hodnocení

2x

Pravdu mají ti druzí-místnost 4x6=24 m2. Cena 24x200=4800 Kč.Jak jednoduché.

Koupíte si 6m šíře 4m.

doplněno 13.07.14 18:17:

A byl jsem pomalej :)

hodnocení

0x

Prodavačky vám to řeknou úplně přesně. Hledám něco do kuchyně. Prodavačka ihned bere kalkulačku a spočítá mi to. Dokonce řekne, co je pro mně výhodnější. Prozatím se mi nic nelíbí nebo líbí, ale cena je hnusná.

pt®
hodnocení

0x

Koberce jsou sice motané v rolích a každá role má určitý počet běžných metrů, ale cena se uvádí za 1 m2. To znamená, pokud je šíře koberce 4m a vy potřebujete 6 bm na pokrytí místnosti (4x6) = 24 m2, tak také zaplatíte cenu za 24 m2. To znamená např. 24 m2 x 200,- Kč = 4800,- Kč celkem. - pt

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]