Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Turbo komín v SDK

Od: honzarce1® odpovědí: 4 změna:

Dobrý den

v technické místnosti bych potřeboval snížit strop a zateplit. Mohu kolem turbokomína od kotle dát klasickou minerální vatu a komín oblepit i parotěsnou folií?

Děkuji

H.

doplněno 13.07.14 09:35:

ještě doplním otázku.. a jaký SDK červený?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

0x

U turbokotlů nebývá teplota spalin mnoho nad 100°C (konkrétně Vaillant 24kW max. 130°C), navíc vývod je veden vnitřní trubkou a vnější trubkou je přiváděn chladný vzduch zvenku. Teplota pláště u výše jmenovaného kotle je garantována maximálně 85°C, u ostatních kotlů budou teploty obdobné.
Zjistěte si technické vlastnosti Vaší moinerální vaty, červený SDK je dle mne zbytečný...

Není tedy třeba dodržovat ty nejpřísnější požární předpisy...

pcmani*

hope a oni už zrušily zákaz ukládání odkouření od kotlů do stropů? já to už asi 6 let nedělám ale na školení nám říkaly že se do stropu ukládat nesmí ale jestli to ještě platí fakt nevím

hodnocení

doufám že už to neplatí mám turbo kolmo nahoru skrz strop a pak už jen rovnou střechu nedovedu si představit kudy jinudy bych to tahal :(

hodnocení

0x

Mohu kolem turbokomína od kotle dát klasickou minerální vatu*** ano můžete..

a komín oblepit i parotěsnou folií? *** ano musíte..

ještě doplním otázku.. a jaký SDK červený? stačí bílý...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]