Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, před pár lety jsem postavil udírnu ze šamotek, topeniště mimo udírnu, kouřovod 2 metry. Udím hlavně ryby. Už mám něco vyuzeno a ty ryby vždy perfektní. Už jsem myslel, že mě nemůže nic překvapit, ale co se stalo teď naposled mě dostalo.
Kapr (60cm) na podkovy naložen jako vždy v nálevu 24 hodin, poměr soli 1:10. Osušeno, vloženo do předehřáté udírny a uzeno cca. 5 hodin, teplota asi 70 st. Prostě všechno jako vždycky. Jenže tentokrát bylo maso jako bláto, nedalo se to vůbec jíst, bylo to přímo hnusný. Jak teplé, tak druhý den vychlazené z lednice. Šlo to hned do popelnice.
Nenapadá někoho, kde by mohla být chyba?
Většinu ryb, které jsem dělal byly mnou chycené na řece nebo rybníce. Dělal jsem i makrely z LIDLU a vždy vše dobré. Občas udim čerstvé a někdy až se to nastřádá cca. po měsíci v mrazáku. A nikdy nebyl problém.
Tento nepovedený kapr byl koupen v březnu přímo na sádkách a druhý den se udilo. Výsledek katastrofa. Na sádkách říkali, že na uzení jedině větší kus, že to bude lepší. Měl 60cm.
Od té doby jsem neudil. Chystám se příští týden vyudit úhoře a bojim, aby se to neopakovalo, bo by to byla velká škoda. Byl jsem si už jistej, že to umim ale teď jsem teda pěkně znejistěl
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.