Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém už nějaký čas pozoruji, že máme nějakou větší spotřebu plynu. Tak jsem dneska sledovala plynoměr a zjistila jsem, že se otáčí a přičítá spotřebu i když nemáme nic co je na plyn zapnutého ani sporák ani kotel, samozřejmě tyto spotřebiče máme v provozu myslím tím, že nic nevaříme a ani netopíme a ani se nekoupeme, aby kotel ohříval a přitom plynoměr se otáčí. Tak se chci zeptat co teď dělat? Máme volat plynaře nebo co? To máme jako někde únik plynu nebo máme špatný plynoměr, stalo se někomu něco podobného? A co teď? Jsem žena a moc tomu nerozumím díky
Jestli opravdu nic neodebíráte a přesto plynoměr přičítá, určitě plynaře zavolejte.
Co nejdůkladněji bych prohlédnul potrubí, jestli někde plyn neutíká. Spotřebiče mívají před sebou uzávěr. Zavřel bych ho a opět zkontroloval plynoměr. Kdyby pořád přičítal, zavřel bych plyn před plynoměrem a počkal na ty plynaře.
tak jsem dneska vypnula sporák i kotel a plynoměr se točil, i když bylo vše vypnuté, takže plamínek to nedělá, máme teda někde únik teď jde o to jen kde
Únik může být kdekoliv: v plynoměru, ventilech, spojích, ... Spoje a podobná místa lze zkusit namatlat jarovou nebo mýdlovou vodou, údajně pak unikající plyn dělá bublinky. Ještě můžete zkusit zavřít ventil hned za plynoměrem a pak před plynoměrem, tím se dá zjistit, jestli utíká plynoměr, nebo až trasa za ním. Ale každopádně zavolejte plynaře.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.