Nejste přihlášen/a.
moje babicka si vzala nejakeho moravaka ci co ja ani nevim takze pro me je to jen nevlastni pribuznej bydlime v jednom dome on a babicka dole v patre a ja se svym otcem a pritelkyni v 1 patre .babicka ma 1/6 domu on ma 1/6 domu a ja mam 2/3 domu jeji manzel me neustale nadava s sikanuje mam uz porizene i nahravky jak mi nadava kdyz jsem v baraku sam a jedine co muzu jit na policii udat ze me urazil na cti a bude to resit prestupkova komise tam jsem jim pustil vsechny nahravky jak mi nadava do zkurvysynu smejdu hajzlu spiny a ze mi plivne do obliceje a ze me prasti a podobne to vse se mi podarilo nahrat a stimto ho jit udat on na komisi rekl ze ho psychycky sikanuji a ze proto mi nadava a o den pozdeji sem ho nahralk jak mi zase nadava ma zachvaty a smeje se at mu dokazu ze na nahravkach mi nadava konkretne on taktez jsem pred komisi pustil a za dalsi den jsem zase nahral jak chodi na zahrade okolo me a nadava mi taktez jsem byl vse oznamit na policii...Oto horsi je to ted kdy komise mu udelila pokutu a on mi vyhrozuje ze me da k soudu s tim ze mi hraje nahlas muzika pres den ze i tim ho rusim a nemusi byt nocni klid,ze mi smrdi boty,ze na chodbe je citit kour a ze me da za tohle vsechno k soudu jak se mam proti tomu branit?kdyz si vymysli?jak dokazu soudu ze me opravdu sikanuje 75letty nemocny clovek a ze ja 20letty mu nic nedelam cela moje rodina vi jakej je a kazdy snim mel tyto problemy ale on uz 2 roky sedi na me a sikanuje me a jak ja se muzu branit az me pozve soud kvuli temto jeho nesmyslum co si vymysli jako hudba,boty,kouř a podobne a ze ho sikanuju a nadavam mu ja jak ja pak budu soudu dokazovat ze si vymysli?pomozte mi moc moc prosim...
Jestliže se manžela babička zastává a otec ani sestra nic neshledali, pak je možné, že seš také kvítko z čertovy zahrádky a nejsi bez viny. Vem v úvahu, že lidem kteří se blíží k 80 může hlasitá hudba vadit a chtějí dožít v klidu. Vidím to tak, že se bereš o sebe, ale potřeby babičky a jejího manžela jsou ti fuk a svým chováním sám provokuješ. Možná, že je šikanuješ ty. Hlavně nemáš ke starým lidem úctu a chybí ti tolerance. Ale neboj se, i tobě bude jednou tolik a pak už budeš vidět věci z jiného úhlu. Takže, nauč se vcítit do situace druhého, buď méně kritický a více tolerantní a snaž se mít rodinu kolem sebe rád. Dobré slovo i železná vrata otevírá. Zkusto, uvidíš, že po dobrém se více spraví.
ty asi neumis cist zadna hudba ani nehraje nemam rad hlasitou hudbu!a cela rodina ví co dela a jakej je a ze provokuje a sikanuje on az budu ty lidi tyrat nebudu hledat pomoc na netu pane boze...az budu vedet ze ja sem ten co provokuje tak asi nebudu z toho tak v pici ze budu psat na net a nikdo z rodiny se snima ani nezdravíme nic ani moje mama se svoji mamou se nebavii kvuli vecem co nam delaji nauc se cist...neni to ze by rodina ma nic neshledala ...proc mi musi odpovidat takovyhle clovek ,...chjo...
Chtěl jsi radu, tak radím, podle toho jak čtu. Jenže tobě se budou líbit rady, co lechtají tvoje uši. Takže si to shrňme, máma s babičkou nemluví, nikdo z rodiny je nezdraví a v tom prostředí jsi vyrostl. Dostal jsi špatný příklad, podle mně jako rodina nestojíte za nic. Stačí mi tvé vyjadřování a mám o tobě svůj úsudek, asi nejsi žádný andílek, ani slušňák. Chtěl jsi poradit, moje rady se ti nelíbí, na to máš nárok, ale nemusíš být hned hrubý a sprostý.
bohuzel moje rodina vi jakej je ale babicka se zastava sveho manzela a prestala komunikovat za me udani ze sem si prej dovolil moc nahravat ho jak mi nadava a od te doby spolu furt rikaji mi te dame k soudu za boty za cigaretovy kour a hlasitou hudbu ona mi rekne ve 20:00 at prestanu delat na zahrade ranmus a to sem si 10 minut sekal drivy na gril...a ona ze to da taky k soudu a furt takhle nic jim tu skoro nepatri a diktuje si ze ji to rusi kde to sme aby nekdo zakazoval nekomu sekat drivy kdyz si chci grilovat?
Tak je nech, ať to klidně dají všechno k soudu. Nezmiňuješ, jak on přišel k té 1/6 domu. Obecně řečeno, spoluvlastnictví nikdy nedělá dobrotu. Ideální je spoluvlastníky vyplatit a zůstat jediným majitelem nebo se nechat vyplatit a najít si jiné bydlení. Tohle ale asi v tvém případě nepřichází v úvahu. Já bych je upozornil, že pokud nebudu mít možnost zde žít v klidu, tak svůj díl nemovitosti prodám a odstěhuji se. A jen tak lehce bych se zmínil, že už mám kupce s hodně početnou rodinou.
doplněno 11.07.14 17:21:Ale on to je starý a nemocný člověk. Pokud nemáš šanci se odstěhovat, pak tedy musíš se všemi, i s ním, nějak vycházet. Je to hlavně o komunikaci, ke které ty nejsi ochoten, alespoň mi to tak připadá. Ty máš na něj vypěstovanou alergii a zřejmě ho vůbec nebereš. Co máš vlastně s babičkou a jejím partnerem společného? Tedy kromě domu. Sejdete se, popovídáte? Pozval jsi je třeba na tu grilovačku? Nebo se spíš vzájemně míjíte a ignorujete?
oni dva jak babicka tak on tenkrat patril dum pradedovi a umrel a oni sli k soudu ze mu varili starali se a tak a soudne dostali kazdy 1/6 jenze kdo koupi cast baraku?nikdo vsechno tohle uz mam za sebou i cikani se tam prisli jako podivat ze to koupi a jim je to uprdele vubec delaji ze je to netrepi ale tohle uz jsme zkouseli...jenze co on me da k soudu s vecma na ktere nema dukazy ale soud ozhodne v moji vinu a vsechna stani musim platit oto mi jde a hlavne mam tu treba 4 kamaradia oni klidne zavolaji policii v 11 vecer ze rusime klid a to ani hudba treba nehraje a co policie? ta si rekne chudak stary clovek a vy mladí smejdi a dokazte ze ani muzika nehrala? proste si strasne vymysli aby me otud dostali a od doby kdy se mi ho podarilo nahrat se silnymi ale silnymi urazkami a on to prohral je to horsi a horsi a ja pak nechci platit ty vylohy a pravniky a podobne...
Řekla bych, že to je nemocnej člověk, a Vy jste jedinej, na kterého si troufne. Otec s přítelkyní mu zřejmě zatrhli tipec a on všechnu zlobu obrátil proti Vám. Není naočkovaný od babičky, když tak ošklivě nadává? Je zde nějaká historie, kdy neměla babička Vaši matku ráda? To asi musíte vědět Vy nebo otec. Zlobou, vyhrůžkami asi nic nepořídíte. On bude zlý pořád a babička bude držet při něm. Ve svém věku nebudete mít asi peněz nazbyt. Pokud to půjde, rozdělte domácnosti tak, aby měl každý svoje soukromí. Svůj vchod, svoje sociální zařízení, zahradu též na půlku, Vysadit hustý plot, oddělit je. Co nejmenší třecí plochy. Nevšímat si. Ignorovat. Nepředěláte je. Ta starší generace si vůbec neuvědomuje, že stačí pár týdnů, měsíců, přijde nemoc, zhoršující se stáří a budou potřebovat pomoc, budou odkázáni na Vás. Ale copak Vy a Váš otec po takovém chování se budete o ně chtít postarat? O babičku možná, ale její manžel je pro Vaši rodinu cizí. Takže těžko něco radit, Vy v tom prostředí musíte denodenně žít. Zvládnete tam žít, ignorovat je, čekat? Nevlastní děda je již v letech, je to ošklivé, ale nikdo tady nebude věčně. Pokud by jste to uměl, tak jedině klid, nadhled, jemná ironie s úsměvem, dědo proč se zlobíte, nesluší Vám to. Ale zase je pravda, když tak ošklivě nadává, také by se mě to dotýkalo. Tak nevím. Odstěhovat se někam nemůžete? K matce, k druhé babičce, strýčkovi atd? Já vím, aby to nevypadalo jako útěk, ale pro Váš klid.
kazdy mi to rika vydrz nikdo tu neni vecne on ma ale 97letou mamu takze jestli maji v rodine tak se nedockama on me prezije udelat stavebni zmeny nejde a odstehovat se kdyz sem narval vsechny penize do rekonstrukce? jednou sem vyhral penize v hazardu a vsechno sem dal sem abych mel hezke bydleni ale co ted 2/3 odeme nikdo nekoupi a je to rodiny dum a nechci aby dum naseho rodineho jmena nekdo koupila ten pan do nasi rodiny nepatri a uz vlastni jednu sestinu jenze ja vse s usmevem beru ale co az me uda a soud budu muset platit?
Prodat jedině hluboko pod cenou s věcným břemenem pro prarodiče, ale s takovým ziskem, aby jste mohli jít bydlet jinde s otcem a přítelkyní.
Ale když je tam Vaše citová závislost k rodinnému domu, tak je to patová situace. Akorát vás obdivuji, že již ve dvaceti letech máte hotovou rekonstrukci. Pokud Vás dědo již dva roky nemá v lásce, tak bych tu rekonstrukci před těma dvěma lety, kdy jste pravděpodobně s ní začínal, pojala tak, jak jsem naznačila již v předcházejícím příspěvku. Většina domků jde rozdělit, případně přistavět schodiště do patra. Zvláště, jestli jste měl větší sumu peněz. Ale to je rada tzv. pozdě bycha honiti, nebo-li po bitvě každý generál.
doplněno 11.07.14 17:44:Jestli se babička po Vás vozí, že Vám smrdí boty, tak se zujte, vezměte si pantofle a boty si vezměte nahoru, kde bydlíte, nemáte tam půdu? Pokud opravdu nohy nevoní, máte možná plíseň. Zkontrolujte si nehty, jestli je nemáte žlutě zabarvené, nebo jinak, ztluštělé. Pak šupejte na kožní. Vše se dá vyléčit. V tomto případě ani zvýšená hygiena, ani denně čisté ponožky nepomůžou. A zápach je opravdu silný. Já vím, že s botama na půdě je ústupek, ale jsou trapní, když Vám toto vyčítají. Oni jako staří lidé také nevoní po fialkách.
1. S tímhle u žádného soudu neobstojí, jen tě straší. Byl by to jen přestupek a musel by to nejdřív dokázat- ne jen tvrdit.
2. Z kterého kraje nebo města jsi?
3. To si fakt nedokáže 20 letý chlap poradit s takovým dědkem? Je vidět, že jsi slušný a on... škoda mluvit.
Vzal bych plynovku a při prvním sprostém slově vystřelil do vzduchu a řekl mu, že ta druhá mu projde kolenem, jestli toho navždy nenechá. Ale taky se tím může napětí jen vystupňovat.
4. Zazimovat načas svou třetinu baráku ať se nedá nic užívat a jít na pár měsíců jinam. Pokud by to nešlo a oni ji užívali, žádat platbu za užívání.
5. Pozvat bandu hlasitých kámošů a udělat bytelnej mejdan. Venku ale musí jeden hlídat a jak zavolají policajty, tak klídek a pohoda.
Koupit server, nacpat ho plný HDD, všude kde je reálné riziko "konfrontace" dát HD IP kamery. Nahrávat v režimu 24/7. Potom bude možné podle timestampu v záznamu jasně ukázat, co se kdy kde v domě a okolí dělo a děda si nebude moct vymýšlet. Nebo bude, ale potom už je to z jeho strany prokazatelný přestupek. Samozřejmě je nutné na nahrávání upozornit. Ještě lepší by bylo mu ukázat jinak, že si nebude beztrestně dovolovat. Způsoby jak to udělat se tu řešily již mnohokrát.
Dejwe, jestli je všechno jak píšeš a Ty jsi k tomu ničím nepřispěl, tak to máš těžké. Takové věci se občas lidem dějí.Někteří staří lidé jsou nerudní, buď už nemají tak silné nervy a ujíždí, mohou je ovlivňovat různé nemoci /např. zanešená játra dělají z lidí vzteklouny, nemusi se jim dostatečně okysličovat mozek atd./. Může za tím být pouhá zloba, že máš podstatnou část domu na sebe, ale i důvody, které Tě nenapadnou, např. zda řádně chodíš do práce, neutrácíš za automaty a pod. Nikdo Tě tady nezná, tak těžko radit. Pokud žiješ tak, jak i starší generace považuje za slušné a přesto je Ti takto křivděno a ubližováno, snaž se vyhýbat kontaktu a neodpovídej. Řekni si, že je starý a má asi dost starostí sám se sebou, když je takhle nesnesitelný. Asi to bude v jádru stejně zoufalec, kterého život netěší, protože spokojený člověk se takhle nechová. Už nešťastný je, jen tím, jakou má povahu. Strašně se musí nervovat a vytáčet, to není hezký život, to je už trest. Nic jiného Ti ani nezbyde, když se nechceš odstěhovat. Pokračování ve sporu, oznamování policii, jen budou stav zhoršovat. Snaž se situaci uklidnit alespoň tím, že Tě nebude vídat. Buď doma, nebo mimo venkovní společné prostory a nech ho vychladnout. Chce to delší čas. A neboj se, že budeš platit nějaké soudy, nic hrozného jsi neudělal, jak píšeš, max. bys mohl dostat napomenutí, ale to by Ti museli něco dokázat a svědčit ječden druhému proti Tobě,by asi neobstálo . Jen mi je divné, že se Tě třeba otec nezastane? Nebo s ním máš taky problém?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.