Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
děláme rekonstrukci RD a v přízemí máme dvě místnosti cca 5x5 s dřevěnými podlahami. Jedna místnost je podsklepená. Nicméně obě tyto místnosti mají pod prknama asi cca 80 cm až 1 m škváry, takže místnosti jsou poměrně vysoko nad terénem. V těchto místnostech bychom chtěli plovoucí podlahu. Chtěly bychom k tomu využít vylití anhydridem. Myslel jsem že bych vytrhal prkna a trámy, odebral trohu škváry dal bych desítku polystyren a nechali vylít. Nebo je potřeba ještě třeba OSB desky? Škvára i stěny jsou suché. Rád bych se vyhnul klasickému betonování.
Děkuji za rady.
Honza
Vrstva škváry je dostatečná izolace,pokud nechcete podlahové topení.Ideální a nejlevnější je položit přímo na původní podlahu desky Hobra a na to přímo plovoučku.
JABRAKA
Bohužel původní prkna byly od červotočů a už jsem je z části vytvrhal, takhal jsem síťové a TV kabely.
Nutne betonovat nemusite. Lze odebrat skvaru, na to polystyren a na to krizem desky OSB a muzete hned pokladat podlahu. Rika se tomu sucha podlaha.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.