Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý plášťový bojler

Od: weka* odpovědí: 11 změna:

mám problém,

mám kotel na tuhá paliva a vedle něj plášťový starý bojler..

když do něj nechám zatopit,aby se ohřál plášť, tak po několika hodinách sice citím na výstupní vodě teplou trubku, ale z kohoutku teplá nevyteče :(

okruh topné vody do bojleru je ok a hřeje po celém jeho okruhu, ale okruh na vodu(do umyvadla apod) prostě nejede jak má...

do okruhu je připojena expanzní nádoba a plynový kotel...plynový kotel vypnu,aby neohříval teplou vodu a nechám jen ohřívat vodu tím, že zatopím ve starém kotli...

není chyba někde v nějakém uzvaření ventilu na plynovém kotli popř. že by to někde mohlo být ucpané?

už jsem zkoušel různé kombinace zavírání ventilů, ale nic nepomohlo...

je to škoda,,,asi mi nezbyde nic jiného než si pozvat odborníka co?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já Vám to takto neřeknu přesně, resp. nemohu znát všechny kohouty a jejich otevření či uzavření, ale viděl bych to na vodní kámen nebo rez - tedy, něco je již ucpané.

Píšete, že voda je nejspíše teplá, ale nevytéká. Předpokládám, že buď nevytéká vůbec či jen málo. To by mohlo být ucpané před vod. baterií nebo v ní - tam bych hledal jako první. Záleží na tom, kam až je trubka teplá a kde již není. Tam bude ten "špunt". Zdravím!

doplněno 09.07.14 19:14:

No, toto jsem také kdysi řešil, ale nedořešil, resp. předělal jsem koupelnu. Nevím, jak by šel snadno vyčistit celý okruh a staré zarostlé trubky. A některé mohou být i tenké, resp. měl jsem i spirálu z tenké trubičky ve výměníku. Mechanicky to nejde a o spolehlivé chemii nevím.

Jestli nebude problém hned za baterií nebo v ní, tak to bude chtít předělat celé.

doplněno 09.07.14 19:36:

Jestli to má smysl si musíte rozhodnout sám. Ale, v tom bojleru bude hromada rezu a z ní se může vždy kousek uvolnit a zacpe nějaký kohout a dál už se voda nedostane nebo jen málo.

Takže, v plastu problém nebude (jen se tam dostává ten rez z bojleru), ale chtělo by to vyčistit ten bojler - pokud půjde rozdělat a potom zase přetěsnit. Rozhodně Vám to nezávidím.

doplněno 09.07.14 19:46:

Jo jo, uvidíme - také toto rád používám, když nemám do něčeho chuť. Nebo to ponechat k řešení dalším generacím, neb život je krátký .

weka*
hodnocení

když jsem po několika hodinách otevřel baterii od umyvadla, které je hned vedle bojleru, tak vytekla trochu rezaví voda..

takže abych vyloučil dalčí problémy, tak mi asi nezbývá nic jiného než vyčistit celý bojlerový okruh pitné vody, jestli tomu správně rozumím, že?

weka*
hodnocení

veškerou vodu mám v plastu, akorát ten starý bojler, který se již dlooooouho nepoužívá má vše staré..jedná se opár trubek a pojišťovacích ventilů a uzavíracích ventilů...jen mě zajímá, jestli to má smysl?

ušetřím za vodu, když ho zprovozním, protože budu mít ohřev vody skoro zadara,,topím v zimě kotlem na tuhá paliva, ale jedná se mi to to, zda nebude třeba problém někde v bojleru?jestli se do nějak dostanu atd ;)

je to ten starý poctivý pláštový bojler s el.ohřevem...již nefunčním

Starý plášťový bojler
Starý plášťový bojler #2
weka*
hodnocení

a nebo ho demontuju a kašlu na něj ;) popř ho můžu ve sklepě nechat jako topení :-D

teplou vodu teď bezproblému ohřívám za 700kč měsíčně...plynem...ale chtěl jsem to jako rezervu kdyby plyn odešel, popř. bych jej používal hlavně v zimě...no uvidíme...zkusím s tím něco udělat..uvidíme

patass

nejsem odborník,ale pokud nemá kotel vodu,myslím tu která ho má ohřívat,je zavzdušněný,tak vám tu vodu neohřeje.nemyslím si že by byla nějaká trubka ucpaná,trubky tolik nerezaví,pokud je v nich voda.my máme vodu v bojleru ohřátou během půl hodiny a jak říkáte zadara,zbytečně vyhozené peníze za plyn pokud máte tenhle bojler.

weka*
hodnocení

tak v tom případě zní otázka tak:

jak ho odvzdušnit?:-D je tam jen nějaký čtverhran nahoře na kotli,jinak nevím kde jinde?

ben®

Dobrý den, že je bojler zavzdušněný není vyloučeno, ale v tom případě bych se zeptal, proč vytéká rezavá voda, když tam (údajně) nemůže být rez? Zdravím!

doplněno 10.07.14 18:50:

weka - to jsem rád, že jsem měl pravdu už v prvním příspěvku, bylo to ucpané a byl tam "špunt".

pcmani*

dobrý den nedávno jsem dělal ten samý byl zarostlý na přívodu do vnitř se pohodlně dostanete přes tu přírubu akorát ak musíte koupit těsnění bud gumu nebo klingerit ale guma pro vás bude jednoduší

weka*
hodnocení

super..díky..zkusím...:)

hodnocení

0x

Rozhodně doporučuji starý boiler rozebrat a vyčistit. Teplá voda v zimě za hubičku je k nezaplacení ! :))

weka*
hodnocení

hurá...bojler valíí...konečně...teplá voda za 20 min a hřeje to ještě další den..to je paráda...ani jsem nevěděl, co mám doma za poklady a to jsem to chtěl zrušit ;)

byl jen ucpaný přívodní ventil do bojleru :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]