Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych pomoc,byl jsem venku a měl jsem tříčtvrteční kalhoty bilí normalní materiál něco jako Džíny,a na kalhoty mi upadla pumpička a zté s ena mé kalhoty vilil náký olej zté pumpičky.Tak s evás ptám jak to mám odstranit,už sjem to 1 vypral ale skrvny jsou tam stále.Předem děkuji Na shlednaou
Vyper to pomoci Monteracku.
To je takova pasta, kterou se perou monterky. Celkem zabira. Ale jestli to bude na bile latce 100%
Pak pres to jedine hodit zaplatu...
Mastnoty (tuky, mazadla, oleje) - nejprve skvrnu provlhčíme vodou, aby se působením rozpouštědel nezvětšovala. K odmaštění je možno použít např. benzín, benzen, perchloretylen, chloroform, terpentýn. Pokud použujeme terpentýn, je třeba skvrnu dočistit benzínem. Prací textilie je nutno po detašování přeprat v roztoku pracího prostředku. K odstranění tuků je možno použít též aerosolový přípravek (např. Sitex N.). Nevhodné a neúspěšné je čistění tukových skvrn žehlením mezi savými papíry. Teplem se skvrny fixují a ztíží se jejich odstranění.
Já na sebe vychrstla celou pánev s olejem (čili jedlým, tohle bude ještě horší), naštěstí mně zachránila mikina. Tu jsem pak zkoušela prát ve všem možném na skvrny plus jar apod. a nic nepomohlo. Jediné co nakonec zabralo byl "Ďáblík na skvrny"-
mívají to v drogeriích. Použila jsem to opakovaně a vyplácala to na to celé, ale olej pustil a dokonce to nepoškodilo černou barvu mikiny. Ovšem nevím jak strojový olej na bílých kalhotách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.