Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rekonstrukce panelového bytu

Od: vallen odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

budu kupovat panelový byt 2+1 a chtěl bych si jej zrekonstruovat kompletně - jádro, okna, elektrika, podlahy, dveře, kuchyň, WC, koupelna...

Chtěl bych se poradit, v jakém pořadí co dělat?

Poradil by mi někdo? Chtěl bych si mnoho svépomoci dělat sám, za každou radu budu rád.

Děkuji pěkně

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

4x

To co jsi tu vyjmenoval je jen představa,ale i to se dá pořídit za 300 000 nebo za 50 000 podle dispozic a použitých materiálů.Začít se musí od jádra,s tím souvisí i výměna elektrorozvodů.Tady se musí kalkulovat buď vše celkově,nebo jen elektro v jádře.Pak voda a odpady,a nakonec obklady a dlažby.Podle rozsahu jsou náklady.Nakonec okna,ta se musí koordinovat v celém domě.Nelze dobře vyměnit bez povolení jen v jednom bytě.S tím souvisí povrchy stěn a stropů.

Prostě vše musí navazovat,nejlépe je , zpracovat projekt a udělat všechno.Nejlépe firmou.,

JABRAKA

hop®
hodnocení

2x

Nelze určit optimální pořadí tak, jak jste to napsal. Je jednodušší dělat elektriku před podlahami, je jednodušší dělat nové jádro na hotové betony, je jednodušší dělat elektriku do hotových příček - což je trošku začarovaný kruh. Optimální je dělat jaksi vše najednou, aby se moc nemuselo sekat do nového. To umějí malé firmy, kde není problém jednotlivé profese časově korigovat podle aktuálního stavu rekonstrukce. A nebo to umí "Ferda Mravenec", který si vše umí udělat sám - ale nezlobte se, na mne, ten se neptá na postup.
Řekněte nám, co jste schopen zvládnout sám. Tedy v rozumné kvalitě. Asi jste schopen zasekat kabely od elektriky, ale jste třeba sám určitra, odkud kam povedou? ;)

isteron
hodnocení

0x

Neradím to robiť jednému človeku. My rekonštrujeme teraz 2 - izbový byt, zavádzame etážové kúrenia na plynový kotol, rekonštruuje sa rozvod elektriny, vody, vymieňajú drevené okná za plastové, pokladá sa plávajúca podlaha. Pritom už 3 týždne sa v ňom striedajú 2 - 3 remeselníci - odborníci. Pravda, náklady za prácu sú, takmer 50 % celkovej ceny, ale my sa nenamáhame, len upratujeme, a netrvá to tak dlho, ako keby to sám vlastník robil bez pomoci, najmä ak s tým nemá skúsenosti. Okrem toho, momentálne sa v byte nebýva, WC je odmontované už 3. týždeň a asi aj 2 týždne ešte bude. Elektrina je zapojená len na jednej zásuvke, pre pracovné účely.

hodnocení

0x

Pokud to "sám"myslíte v pravém slova smyslu, tak to nedělejte. Zaprvé na některé práce musíte být nejméně dva a za druhé o tom evidentně nevíte nic. Já netvrdím, že byste v průběhu prací nepřišel na to, co a jak, ale jestli nemáte půlroční dovolenou, tak to fakt nepůjde.

o Ernie a další-budu Vám pánové odporovat! Na žádné práce jsme nemuseli být dva!Stačil jsem si sám i když jsem nedělal vše,jen jádro a novou podlahu chodba a kuchyně (místo lina dlažba) Fakt je ale ten ,že už nějaký pátek v daném oboru dělám.jediné na co jsem potřeboval lidi bylo vynešení vybouraného jádra a potom jeho odvoz na SD.(se synem) a potom ještě práci a výpočet materiálu vodáka a eletrikáře,já udělal drážky vodák přepojil vodu a odpady.eletrikář natáhl dráty připravil krabky,,,dokonce ani finální montáže nedělal,jen přepojení z rozvaděče!Dohromady asi 14 dní práce!

No a v čem mi odporuješ? V tom, že jsi nedělal kompletní rekonstrukci bytu a ne úplně sám? :)

hodnocení

0x

Čí to byl doposud byt? Od koho jste ho odkoupil? Nemá ten, kdo barák obhospodařuje, v plánu elektroinstalaci, plyno, okna atd? Abyste tohle za šílené peníze neudělal a za rok se dá do toho celý barák, zařídí to správce. Takové rekonstrukce totiž navazují jedna na druhou současně. Může se vám totiž stát, že když bouchnete do trubek, ty se rozpadnou a voda nebo plyn bude unikat v jiných bytech.

vallen
hodnocení

děkuju, budu o tom přemýšlet než něco začnu dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]