Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podbití říms z OSB a polystyrenu

Od: joematrix odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dělám na baráku podbití říms (venkovní přesah dřevěných vazníků). Zatím mám našroubované OSB desky 12mm a chci to olepit 20mm polystyrenem. Otázkou je čím přilepit? Mám 2 varianty: OSB napenetrovat hloubkovou pentrací Den Braven případně penetrace pod omítky WEBER UNI a následně lepit WEBER.THERM KLASIK 710 nebo bez penetrace lepidlem WEBER.THERM TECHNIK 730. Samozřejmě budu následně kotvit talířovými podložkami a šrouby. Děkuji za případné rady.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já to dělám pěnou Tytan 753, nekotvím. Snad jen TX 45. Jen musím na chvilku podepřít polyš, nežli zaschne lepidlo..

jmlc*
hodnocení

0x

Dělal jsem si garáž dodatečně a ke kovové konstrukci jsem dával OSB 12mm + 3cm polystyrenu. Rozhodně nedoporučuju jenom lepidlo - když jsem to tam dával, lepil jsem to na nízkoexpanzní pěnu. Každé pole jsem přišrouboval vrutem a plastovou podložkou - pak to celé zaperlinkoval. Plechové podložky mi rozmluvili - prý se může podložka rezem projevit i přes fasádu... časem

.

To Jmlc- železo jako takové nesmí přijít do styku s lepidlem,proto se na toto používá nerezové nářadí ,ne normální zednický cajk!proto se po čase projeví přes finálku!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]