Nejste přihlášen/a.
Zdravim
Potřeboval bych poradit jak udělat 1 díru průměr cca 80mm do kamene.(foto).Jestli to vůbec půjde.
V rámci domácích možností.
Jádrové vrtačky nepůjčujou a schánět firmu s jádrovym vrtáním by byl drahej špás kvůli jedné díře.
Zatím dík za tipy a nápady
Praha východ.říčansko.Já už jsem hledal na netu půjčovnu,ale furt mi vyskakuje DKNV.Půmevek.
A oni to nemají v nabídce.(podle netu)nevim osobně jsem se neptal.
Než shánět půjčovnu a řešit zapůjčení něčeho speciálního tak bych normální SDS vrtačkou s dlouhým vrtákem projel zkrz a pak kolem vrtal další a další díry a bylo by...
Tedy pokud je ta zeď víc jak 40, tak to bude složitější.
Jaká ja tloušťka?
Mám osobní zkušenost pouze s opukou tl.1m.
Metrový SDS+ vrták 14mm, vrtat po obvodu otvor vedle otvoru (Nepřetěžovat vrtačku...dělat pauzy, hlídat si směr vrtáku...na metru to nikdy přesně netrefíte), pak navrtat i vnitřek budoucího otvoru...čím více vrtání, tím méně sekání. Pak dlouhý ostrý majzlík a sekat, pak z druhé strany. Šlo to, čekal jsem to horší. Vrtačka Makita nějakých 800W.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.