Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak Udělat Díru

Od: parazit odpovědí: 8 změna:

Zdravim

Potřeboval bych poradit jak udělat 1 díru průměr cca 80mm do kamene.(foto).Jestli to vůbec půjde.

V rámci domácích možností.

Jádrové vrtačky nepůjčujou a schánět firmu s jádrovym vrtáním by byl drahej špás kvůli jedné díře.

Zatím dík za tipy a nápady

Jak Udělat Díru

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

1x

Podle mě nejjednodušší řešení je část toho šutru odsekat a zazdít tam rouru. Možná vytáhnout ho celý, zmenšit a vrátit.

bruk600*
hodnocení

0x

Nevím jak to máte, ale pokud je ta spára přes celou zeď, tak by to možná šlo vymlátit přes spáru rourovákem.

hodnocení

0x

Odkud jste? Diamantový jádrový vrtací stroj lze pujcit, ale zalezi na lokalite.

parazit
hodnocení

Praha východ.říčansko.Já už jsem hledal na netu půjčovnu,ale furt mi vyskakuje DKNV.Půmevek.

A oni to nemají v nabídce.(podle netu)nevim osobně jsem se neptal.

Než shánět půjčovnu a řešit zapůjčení něčeho speciálního tak bych normální SDS vrtačkou s dlouhým vrtákem projel zkrz a pak kolem vrtal další a další díry a bylo by...

Tedy pokud je ta zeď víc jak 40, tak to bude složitější.

Souhlas, otazka je, jestli je takova vrtacka v dome, nebo ne.

V Praze jsem nasel treba toto:

puvap.cz/...

Je to ale v centru. Dalsi je az na opacne strane Prahy

Toto je blizko:

lipatech.cz/...

hubas*

Jaká ja tloušťka?

Mám osobní zkušenost pouze s opukou tl.1m.

Metrový SDS+ vrták 14mm, vrtat po obvodu otvor vedle otvoru (Nepřetěžovat vrtačku...dělat pauzy, hlídat si směr vrtáku...na metru to nikdy přesně netrefíte), pak navrtat i vnitřek budoucího otvoru...čím více vrtání, tím méně sekání. Pak dlouhý ostrý majzlík a sekat, pak z druhé strany. Šlo to, čekal jsem to horší. Vrtačka Makita nějakých 800W.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]