Nejste přihlášen/a.
Ahoj, nemáte prosím někdo zkušenosti se štukováním pokoje bytu v panelovém domě? Trápí mě, že nevím jak se dostat do míst za radiátory, resp. jak tam vyštukovat. Je možné jen tak odpojit radiátor z okruhu? Díky moc za radu!
já bych to zatočil pod radiátor kam dostanu, což by mělo být právě to co je vidět. Za radiátor si můžete nalepit odrazovou folii.
Stejně tam nikdy ani pořádně nevymalujete.
Odpojit radiátor možné je, ale nejprve je nutné si sjednat dobrou pojistku ať to sousedům neplatíte ze svého.
Nebo se zeptejte nějaké správce, on není panelák jako panelák, třeba by to nějak šlo.
Já bych člověku,který mi chce montovat radiátor v pokoji nade mnou vysvětlil palicí do hlavy.Proč chceš mermo mocí v paneláku štukovat.Vždyť to máš vyštukováno.Jak radí kolega,nalep tam odrazovou folii a ještě ti to ušetří teplo.A vypadá to lépe.Rekonstruoval jsem řadu bytů v panelácích a nemusel jsem nic štukovat.Pokud se někde původní omítka sloupnula nahradil jsem díru nanesením stavebního flexilepidla a pak vyhlazením finální stěrkou.Po vymalování je stěna perfektní a bez kazu.Nemůžu pochopit,proč je dnes snaha místo pěkné hladké zdi si pořizovat na zeď struhadlo,na něž když upadne dítě,odre si ručičku do krve.Osobně jsem toho byl svědkem.
JABRAKA
Tak to bohužel ale není případ mého bytu. Pod třema vrstvama tapet je jen holý šedý beton s bezpočtem děr. Zkrátka soudruzi se s tím moc nemazlili. Tapetu šup na panel a je hotovo. Takže pokud se nechci dopustit stejné prasárny, nezbývá mi samozřejmě nic jiného než pokoje vyštukovat. Za topení se samozřejmě dostanu i bez jeho demontáže, jen jsem potřeboval zjistit, zda nevede cesta i tudy...
Byla i takováto technologie.Nevidím na takové povrchové úpravě stěn nic špatného.Výrobní cena jednoho bytu byla v té době 68 tisíc,dnes za menší a stísněnější chtějí jiní soudruzi 5,5 melounu.Rozhodně na panel,který je vyráběn určitou technologií,kdy se forma musí namazat,aby se panel dal z formy vyjmout,vyžaduje,aby se panel před štukováním musel umýt odmašťovacími prostředky.Protože si někdo ušetřil práci a neudělal to,holt tam štuk nedrží.Proto se přešlo k tapetování.To lepidlo ale odmašťuje dobře,takže pokud sundáš tu tapetu,měl by štuk držet dobře.Skutečně ale za tím radiátorem neštukuj.A pokud štukuješ stěny jinde,použij jemnozrnný štuk.Nevím,co je to za módu,vyrábět z hladké a rovné stěny struhadlo.A ještě ošklivé a nestejnoměrné.Mám teď jeden příklad za všechny,majitel bytu si udělal stěny z venkovního štuku jako škrábanou fasádu.Nu když by tam dal vinylovou tapetu,měl by útulný pokojík.Takhle to vypadá jako rukavice naruby.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.