Nejste přihlášen/a.
Ahoj, poprvé se chystám malovat koupelnu a kuchyň (asi oranžovou a modrou barvou) a dostal jsem několik rad od mamky , ale radši bych se zeptal i někoho jiného...
Dům je hodně starý (zdi nejsou rovné) a prý musím udělat první nátěr bílou barvou a až pak tou oranžovou. Omýt zdi houbou nemám (prý bych sundal omítku) a penetraci také ne.
Dále jak na nákup barev? Spočítám si kolik metrů čtverečních potřebuji a přesně to množství mi v hobby marketech namíchají a budu mít hotovou barvu nebo prý musím koupit bílou barvu a pak si dosypat barvu v prášku?
Díky moc
Dům je z cihel nebo je to panelák?
doplněno 06.07.14 16:34:To malování takhle neprožívejte. My vám můžeme poradit to, co bylo pro nás a naše zdi dobré. Ale u vás může všechno vypadat úplně jinak. Malovaný prostor není tak veliký, abyste ho nevymaloval znovu a lépe za půl roku. To chce klid a odvahu. Mi se třeba oplatilo namydlit strop v kuchyni a nad sporákem jsem kus stropu vzala houbou nebo hadrem. A často vyplachovat. Nic z toho pro vás platit nemusí. A taky napoprvé to klidně může být na 98. Ne na 100%. Příště budete chytřejší.
Máte dvě varianty-buďto koupíte bílou barvu (Primalex,Remal,Jub...) a do ní tónovací barvu a natónujete si požadovaný odstín sám,nebo si koupíte přímo namíchaný odstín.Tuším je asi ddražší.
Jak na to je takhle bez toho abychom zde viděli jak to vypadá se nedá řádně poradit.Nyní když jsem toto dělal, tak jsem vše srovnal bílou,strop 2x, a na stěny závěr jednu vrstvu tónované barvy.Vypadalo to na škrábání,ale majitelka nechtěla,tak jsem to zkusil a šlo to bez škrábání,akorát zvolený odstín drobné problémky,které bílá skryla, vytáhnul.Na bílé nebyly vidět ale po finálce byli!
doplněno 08.07.14 17:57:Ano lze to jak jste písnul!Minule dokonce flek min.40cm v průměru,vypadl i se štukem,tak sádra jen na kraje a pak do ztracena "rozmydlit" štetcem...(chtěl to majitel,předchozí malíř ji to taky tak opravoval!)
Díky . Ještě bych měl jednu otázku.
V koupelně byla na stropě podélná prasklina, kterou jsem kdysi vyspravil stěrkou, ještě jí trochu opravím, protože tam vznikla malá prohlubeň.
Okolo té praskliny se loupe barva, ale jinde je to v pořádku, tak se mi nechce celou koupelnu oškrabovat. Někde jsem tady na diskuzi četl, že by mohlo stačit místo navlhčit a houbou "rozmydlit" do ztracena. Je to možné v tomto případě?
Existují takové fáče co zkrývají takové praskliny. Nevím jak se to jmenuje ,,ale poradí vám,pokud to máte na WC tam to myslím ani není třeba ,,,
O tu prasklinu mi ani tak moc nejde, tu vyspravím. Spíše mi jde o tu loupající se barvu okolo. Jak jsem už psal, jidne se barva neloupe, jen tady. Díky
A jak mám namíchat bílou barvu vodou? Jde mi o množství, kolik barvy si mám přelít do kýblu a pak naředit. Je lepší si spíše přelít méně a až barvu spotřebuju, tak si přilít? Napoprvé množství asi správně netrefím a co se zbylou naředěnou barvou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.