Nejste přihlášen/a.
Hledala jsem, ale nenašla. Snad jen rady pro to, aby se lesk na látce neudělal, tak žehlit na rubové straně. Možná, že ještě by pomohlo zkusit přežehlit přes mokrý hadr - jak se žehlilo obyčejnou žehličkou. Ale pokud je to na zadku, tak je to způsobeno spíš otíráním o židli, že? No zkuste to napařit, ale moc šancí tomu nedávám. Nevím, co by udělalo - pokusit se látku opravdu jemně zdrsnit tím nejjemnějším šmirglpapírem - pokud je to trochu silnější látka. Nenapadá mě nic jemnějšího. Ale pokud se rozhodnete, zkuste to jemně přebrousit na nějakém vnitřním lemu. Možná, že ještě někdo bude mít lepší fígl. ![]()
Tip: Žehlení vlněných nebo tmavých plátěných kalhot často vytváří lesklý vzhled. Abyste zabránili tomuto nechtěnému lesku, vložte mezi žehličku a kalhoty přežehlovací látku nebo použijte starý kapesník.
Jé, jé - chybička se vloudila ""odíráním"" resp. ošoupáním.
Toho šmirglu jsem se strejci také bála - teď mě napadlo, možná, že jen houbičkou na nádobí tou drsnější stranou. Ale opravdu jen "hladit". ![]()
No, toho šmyrglu bych se bál. Je to mechanické narušení struktury a tak by posléze následoval postupný rozklad (prostě by to byly prodřený kaťata). Žehlení přes látku je asi jediné, co by mohlo pomoci (látka ale musí být namočena v octovém roztoku), ale tady pak hraje hlavní roli druh materiálu. Jediné, co opravdu ničemu neškodí, je vystavení oděvu pravé přírodní mlze, ale to platí u klasických materiálů, které se dnes již v oděvnictví prakticky nevyskytují...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.