Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem studentka a předělávám si svůj pokojík. Rozměrově je asi střední velikosti asi 3X4metry. Nejdříve jsem chtěla nábytek tmavohnědé až černé barvy,ale bohužel nikde nemůžu najít celé soupravy(skřín postel komoda)a tedy aby k sobě trochu ladily. Ikea nabízí velice levný bílý nábytek a proto jsem se uchýlila k této variantě. Ted se však nabízí otázka jak na zdi a koberec. Mám ráda teplé barvy jako hnědou,žlutou,béžovou a nejdříve jsem je chtěla zakomponovat,ale napadlo mne,jesti by vypadal dobře kontrast bílého nábytku s bílými zdmi(bylo by to i pohodlnější) a černý koberec(poté možno nějaké barevnější doplnky ve žluté nebo červené barvě). Vím,že barevnost prostředí se odráží na psychice a černá je všeobecně barva spíše negativní.proto se chci zeptat jeslti nemá někdo zkušenost s touto kombinací, zda-li byste mi ji doporučili nebo spíše nikoliv.Děkuji
Ahoj, černá vůbec nemusí v kontrastu s barevným nábytkem vypadat špatně, ale asi bych nedělala všechny stěny a už vůbec ne strop.. Jestli trochu umíš pracovat s nějakým grafickým editorem, vyblejskla bych nejdřív pokoj jak je teď, a pohrála si s barvama v programu, černá se pak bude špatně přetírat .
např. v takových pokojích bych se vůbec necítla dobře:
Tohle už je lepší, ale ještě bych tam přidala jinou barvu
špatně jsem si přečetla otázku tak obrázky berte jen jako inspiraci
)
Všechno jde. Ikea nabízí nejen bílý nábytek, ale některé kusy i černé. Dnes již neplatí, že musíte mít všechno jedné barvy a stejného stylu. Právě u Ikei můžete zkombinovat bílou komodu, skříň, černou sedačku a černý psací stůl a k němu černý regál. A třeba i přírodní židli. Určitě bude ale v pokoji převládat bílá, aby nebyl dojem ponurý a stísněný. Co Vám nedoporučím, tak je celý černý koberec. Na něm je totiž všechno vidět, každé smítečko. Projděte Ikeu a podívejte se na jejich vzorové pokoje. Třeba tam získáte nějakou novou inspiraci. Zůstávat jenom u černé a bílé bude vyžadovat velký kus představivosti, citlivosti a vkusu. Pokud by jste do této kombinaci šla, poradila bych se s někým, kdo se tímto zabývá. Podívejte se stránky styl&interier, najdete tam hodně bílo černých inspirací, nebo i velmi tmavou zeď s hnědým nábytkem, nebo krb s černou zdí v pozadí.
Dobrý den, jako mladík jsem měl svůj pokoj v černobílé barvě a bylo to super. Vymalováno jen na bílo, nábytek v kombinaci černá a bílá (vlastní natěračská práce), koberec byl tmavě červený a doplňky také červené (např. lampička). Smutného na tom nic není - chce to velké okno a světlo. Zdravím!
Mám také bílý nábytek v jednom pokoji,,,zdi mám meruňové.
Ale dnes bych si dala takovou tmavě šedou jakoby do stříbrna a k tomu světle šedý koberec. Doplňky barevné
Nemám ráda ty dnešní červené zdi /katovna/ a zelené pistácové. a řada jiných brutálních barev ..asi bych se necítila Ok ,,zkrátka jako v maringotce.Připadá mi to jako neuklizený byt u někoho..chaotický
,,to je můj názor.
Krásný nábytek bílý jsem viděla na Googlu ..
doplněno 05.07.14 20:33:třeba něco takovýho
doplněno 05.07.14 20:35:I když tady je zeď taková bordo tak ta ještě ano.Máte jich tam plno ( bílý nábytek)
Tohle je opravdu krásné. Ale ve velkém pokoji a pro zámožné středňáky. Tedy lidi středního věku. Studentka má mít barvy, plakáty, zrcadlo, místo na lístečky s poznámkami, na vystavení fotek, vzkazů, nápadů. Chce to nápad.
doplněno 06.07.14 15:44:Nejsou zanedbatelné úložné prostory. Někde hromady triček a džín a kalhot a sak a svetrů a mikin se musí uložit.
Nevím,ale já si myslím,že pokud studentka není pubertálního věku, uvažuje dále.Nábytek se nekupuje každým rokem.Já volí, i když nejsem studentka něco podobného a ne nějaký plakáty,ale je to hold na jejím rozhodnutí,
Ale ten pokoj není zas drahý Zrcadlo klidně přece můža mít i je tam prostor na fotky.Já volí,střízlivý pokoj ne nějaký pokojík s různými rozhádanýma věcma .To spíše pro kluka něco takového ,plakáty a různé zbytečnosti. Vše může si nalézt své místo.
Můj vnuk si nechal nakukat od jedné paní takovou obyčejnou postel,kde nemá kam dát peřiny ,čili jak jsou vidět peřiny ,je zkrátka to jako binec. Já zase preferovala postel s uskladněním lůžkovin,,ono totiž nebylo si ani kde sednout.Takže volím střízlivou eleganci i s pohodlím...Tazatelka chtěla něco obdobného,tak jsem jí poslal nějakou nabídku. Asi tak,
záleží jak jsem psala výše kolik jí je let...
doplněno 06.07.14 12:54:Tedy si snad zvolte, hnědou zeď a k tomu podobobne buď tmavší nebo světlejší koberec.Nějaký okrový či žlutý ,hnědý
polštář,nebo proužek ..
Ale černý či červený koberec to je neštěstí pro vás,jelikož je vidět každá nitka ,či něco jiného.Může být v něm i málo vzoru ať to neruší. Myslím v tom hnědém.
doplněno 06.07.14 13:13:Ale dodatek ,,volila bych tu zeď tmavější ,než koberec
doplněno 06.07.14 14:48:pro zpestření
Bílo černou kombinaci nedoporučuji - vlastní zkušenost. Studené, nudné, depresivní, protože je to defakto lidským smyslům maximálně nepřirozené. Nic takového v přírodě neexistuje. Já osobně preferuji pokud možno dřevo a barvy jako třeba světle modrou, žlutou, to klidně v kombinaci s bílou. Na zem opět nějaké přírodní odstíny hnědé, žluté, čím flekatější, tím lepší Velké jednobarevné plochy taky nic moc. Vím že už je to dnes "out", ale zajímavé jsou dříve hojně používané barevné tapety s různými "detailními" vzory - prostor je potom takový "útulnější".
děkuji za reakce,ano v současné době mám pokoj ještě spíš pubertální,z mého ještě "metalového období" na střední škole(takže hlavně plakáty,nástěnky),které zkončilo už celkem dávno.je zde hodně starého nábytku a velmi mnoho věcí kterých mám v plánu se spíše zbavit.. v současnosti jsem dostudovávám tříletý VŠ obor-to asi k mému věku. chci tedy něco "střídmého" kde nebude prioritou příliš mnoho věcí a spíše jednoduché a decentní barvy. barevnost mám sice velmi ráda,ale to spíše v oblékání, pro bydlení si představuji něco odpočinkového a utulného,tudíž žádné výrazně barevné výkyvy,které by mohly dráždit,proto se mi zdála černobílá kombinace(v kombinaci jednoho barevného tonu v doplncích)jako velice dobrá varianta. (nábytek má černé uchyty )Uvažuji též pozměnit nápad s černým kobercem za tmavě hnědý,bohužel to však neřeší problém bílých zdí.aby prostor nepůsobil příliš nudně a obyčejně v kombinaci s bílým nábytkem. uvažovala jsem o vymalování na světle hnědo-béžovou,jakoby kapučíno či okrovou,ale bojím se, že v kombinaci s bílým nábytkem to bude vypadat příliš vybledle,nebude tam žádný velký kontrast
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.