Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezatý brouček v posteli

Od: ladac odpovědí: 13 změna:

pravidelne nachazim ve sve posteli maleho rezateho broucka, zkoukla jsem uz spoustu fotek na googlu, ale porad ho nemuzu identifikovat. neni to ani rusnik, cervotoc, pilous, blecha apod. je maly nazrzly, ma hlavu a telo zvlast, a maly tykadla. jen leze a vzdy najdu jen jednoho s odstupem dvou týdnů. nevěděl byste někdo?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Mohl by to být štírek domácí. Živý se roztoči. Je neškodný.

instalater*
hodnocení

1x

Trošku to odlehčím . Co já bych za to dal mít v posteli rezavého broučka. Kdo neměl rezavou , jako by nežil.

humbucker*

Ahoj. Kolego, plně s tebou souhlasím. A kdyby byl tak do 70 kg, tak ten by šel v poho zvládnout. Dáma promine, fakt nešlo odolat. Brouček, to je prd. Já jsem se pelešil s malinkatou užovkou. Asi 15 cmetrovou. Lechtala mě na zádech. Taky jsem čekal nějakou havěť. Brr.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, ten štírek by to mohl být - dělá tam údržbu postele. Podívejte se viz odkaz na obrázek. Ovšem, může to být i něco jiného, protože příroda leze i do bytu. Zdravím!

skudci.com/...

doplněno 05.07.14 08:57:

ladac - tak to bude něco jiného . Bez fotky to je těžké odhadovat. Snad, jestli je tvrdý nebo nějak nezapáchá.

doplněno 05.07.14 09:44:

ladac - to je také řešení. Ale, pokud by to byl ten potemník, jak uvádí kolega, tak bude mít hodně kamarádů - možná tam máte nějaký zdroj a hnízdečko a ještě nebylo nalezeno.

doplněno 05.07.14 11:45:

ladac - tak to bude rušník skladištní (porovnejte viz ten web). Ten je hojně rozšířený v bytech a hnízdečko může mít všude - nejspíše v potravinách. Myslím, že po rozmáčknutí silně zapáchá.

ladac
hodnocení

nn stirek to neni

hahanaj*

mohl by to být kožojed - podívejte se na obrázky na netu

ladac
hodnocení

vyfotit jsem se ho pokousela, ale je to jen hneda rozmazana skvrnka :D nesmrdi a jestli je tvrdy nevim, nesaham na nej, hazim ho rovnou do zachoda :D

ladac
hodnocení

potemnik to neni, ani kozojed. vypada to takhle desinsekta.cz/... ale neni to cervotoc tabakovy ani jiny cerotoc, kdyz koukam na ty fotky.

fuj, kdyz pomyslim na to, ze mam nekde v posteli hnizdecko.. :D

zuzkama

Zdravím, mrkněte na fotku, není podobný? Bohužel, zjistila jsem, že jsme si s sebou evidentně ze starého bytu přistěhovali i tohoto broučka, kterého jsem občas nacházela na záclonách, koberci apod. pod okny. Myslím, že na záclonách asi vykousával dírky. Doufala jsem tenkrát, že snad leze zvenku např. z nějakých stromů ve dvoře. Ale ejhle, jsme v novostavbě a sem-tam ho opět nacházím. Je to sice sporadicky, ale znervózňuje mě myšlenka, že nevím, co je zač a jak se ho zbavit. Mám pocit, že se objevuje vždy jaro-léto, pak je klid. Nepříjemné je, že ho nacházím kromě podlahy i na nějakých látkách (ručníky, lůžkoviny, oblečení, koberec...). Zkusila jsem vyfotit, ale fotky jsou dost nekvalitní. Lépe to ale vzhledem k jeho velikosti obyč. digitálem ani na makro prostě nejde . Je to středně hnědý asi 1mm široký a 4mm dlouhý prevít, někteří jsou baculatější jako ten na fotce, někteří zcela tencí jako kmín, ale hlavně když se přidrží v prstech nebo rozmáčkne, jsou prsty cítit (nevím, jestli to je jako terpentýn nebo nafta, takový divný nepříjemný pach). Zkoušela jsem hledat a útajně typycký brouk vydávající nepříjemný pach je potemník, ale na toho to nesedí, 100% není v potravinách. Před chvílí jsem ale narazila na webu na hrbohlava parketového (sedělo by vše - tvar, velikost, barva, možný zdroj), ale nevím, zda zapáchá nebo ne. To by mohlo být rozhodující. Jestli to je on, tak máme zaděláno na malér, máme i zde dubové parkety, dveře a nábytek (ten jsme již stěhovali). Poradíte někdo? Nemůžu dohledat žádnou informaci o tom zápachu po doteku... :(

Rezatý brouček v posteli
Rezatý brouček v posteli #2

hodnocení

0x

Má krovky?

janplinto*
hodnocení

0x

ladac
hodnocení

vlastne jeste me napadla jedna identifikace - ten brouk vypada jako hnedy seminko, akorat leze a nema hlavu do spicky :D

beer
hodnocení

0x

Je to červotoč chlebový (spížní)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma cervotoc

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]