Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
doporučte mi prosím kvalitní prodlužovačku - běžné využití v domácnosti. Chci hlavně kvalitu a trvanlivost. Kabel aspoň 3x1.5. Délka 3 m až 5 m.
Co říkáte třeba na tohle: bbelektro.cz/... (ale ip44 nepotřebuji a navíc je červená, což se do interieru nehodi)
Pokud chci mít zaručenou kvalitu, tak si koupím potřebnou délku kabelu, vidlici a koncovku. Pak stačí 20min práce a mám kvalitní prodlužovačku požadované délky a barvy
akorát když sečtete cenu zboží a práce výjde Vás to 2x dráž. Pokud prodlužku proudově nepřetěžujete neřešil bych to. Vězte že 10A = 2300W a pochybuju, že na tom něco takto náročné na vatáž pojede.
akorát když sečtete cenu zboží a práce výjde Vás to 2x dráž
Ano, to je docela možné. Ovšem cena je, obzvláště v těchto případech, hodně relativní pojem. Když jsem před lety jednu trojzásuvku rozebral, hodně jsem se zděsil. Neuvěřitelně fórová konstrukce - mosazné plíšky místy postahované drátěnými svorkami, které občas pro obveselení vypadávají, putují si v krabici trojzásuvky a za příznivé konstelace dokáží suprově šlusnout. To smrdí už na dálku něčím jako požár, takže sice ušetříte na prodlužce, zato můžete přijít k podstatně větší finanční úhoně.
Krom toho - dotaz zněl na kvalitu.
Průřez 1,5 jako minimum. A od dob kdy mi kupované vybouchly, tak je opravdu rozumná rada si ji vyrobit. Koncovku doporučuji ABB, kde je dvojnásobná tloušťka mosazi oproti Made in China.
Pro zajímavost jsem dnes na stavbě připojoval 4 prodlužky z doneseného materiálu. A místo dvou mosazných pásků proti sobě byl jeden mosazný a druhý kovový, tělo plastu měkké a já u toho jen klel. Šetří se všude a proto pokud neuvidim koncovku na vlastní oči tak raději nic nedoporučuji.
Pokud nekoupíš prodlužovačku za 50 u vietnamců nebo nějaký levný šmejd z hobby-marketů, tak je kvalita obstojn. Co se týče klasických typu prodlužovaček, mám dobré zkušensoti s firmou Emos.
Co se týká domácí výroby, tak důležitá podmínka pro dobrou kvalitu je hlavně předpoklad, že pracovník je alepsoň trochu šikovný a má minimální základy s touto prací. Pokud je člověk šikovný a nebojí se dát více peněz, tak je samozřejmě domácí výroba nejlepší.
kvalita se dá poznat, prodlužku jde vyrobit ale můší mít čloběk pájku. a tu třeba nemám.
doplněno 06.07.14 06:05:Silové obvody se lisují, nebo dávají pod šroub. Nikdy ne pájet. Letos začátkem roku jsem takový spoj viděl u stykače kotle. Tělo stykače se v místě připojení pájeného spoje rozteklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.