Nejste přihlášen/a.
Rádcové - spíše rádkyně ,
mám doma 2 kg borůvek. Jak byste mi poradili je zpracovat?
Zítra je musím zpracovat a nic moc mě nenapadá.
děkuji. Alusska.
Mrazák.
Je to nejrychlejší a nejjednodušší a rozmrazením neztratí nijak moc na své kvalitě...
Pardon, teď čtu dotaz, a omlouvám se, nejsem rádkyně, ale "jen" rádce". Naše kolegyně nějak zaspaly, asi...
Já dělám domácího pribiňáčka, určitě bych ho tedy zkusila s borůvkami. Ale asi jdu pozdě, že?
Dva tvarohy dám na hodinku do síta odkapat. Vrátím do mísy, přiliju smetanu (s 30% to bylo naposledy dost husté, takže asi stačí 12%). Přidám vanilínový cukr, cukr moučku (není třeba moc, lžíce či dvě) a někdy kakao. Lze přidat vychladnutý čokopudink, ale pozor, pouze malinko. Pak mixuju tyčovým mixérem "do hladka a stejnoměrně rozložené barvy". Ovoce (kompotované jahody, čerstvou pomerančovou dužninu nebo komp. broskve, mandarinky) dám na dno skleniček od jogurtů a naleji směs. Trvanlivostí si nejsem jistá, takže schovávám na nejchladnějším místě v ledničce a do týdne spotřebuji. Ale zatím se mi nestalo, že by některý byl špatný, takže ten týden to určitě vydrží. Samozřejmě se co nejméně všeho během přípravy dotýkám rukama.
Jednou jsem to vyzkoušela s karamelovým pudinkem, nebylo dobré. Výborný byl banán (s čerstvým banánem i banánovým pudinkem), což byla opravdu mňamka, ale banán udělal neplechu v tom, že to celé začalo od víčka tmavnout, tam je to na velmi rychlou spotřebu.
Naufrago děkuji za recept. Určitě vyzkouším - mám malé děti, tak budou i odběratelé .
Pozdě nejdete - mám v mrazáku 3 kg borůvek.
Jee, to jsem ráda my dnes slavili neteřinčiny první narozeniny, dostala ode mne dort, který mi peče známá - uvnitř dala obrovitánské kanadské borůvky v lehounkém krému, byla to mňamka. Já prostě borůvky můžu, jakkoliv. Stačí hodit do misky tvaroh a hrst borůvek, rozmačkat lžící a můžu se po tom utlouct. Nebo v jogurtu. Marmeláda, ani nemluvím. Chci Váš mrazák!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.