Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co s borůvkama?

Od: alusska* odpovědí: 14 změna:

Rádcové - spíše rádkyně :),

mám doma 2 kg borůvek. Jak byste mi poradili je zpracovat?

Zítra je musím zpracovat a nic moc mě nenapadá.

děkuji. Alusska.

 

 

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

2x

Na plech do mrazáku, druhý den zmrzlé do pytlíků a zpět do mrazáku. Dle potřeby odsypávat. Uvařit marmeládu, koláč, knedlíky, buchty, rozmačkat s cukrem, se šlehačkou... Co jsou to dvě kila, trochu.

 

albatros498022*
hodnocení

0x

Koláč knedlíky zavařit zamrazit...

 

hop®
hodnocení

0x
avatar hop

Mrazák.
Je to nejrychlejší a nejjednodušší a rozmrazením neztratí nijak moc na své kvalitě...

doplněno 03.07.14 23:05:

Pardon, teď čtu dotaz, a omlouvám se, nejsem rádkyně, ale "jen" rádce". Naše kolegyně nějak zaspaly, asi... :)

 

hodnocení

0x
avatar nonek

nebo výborný koláč na droždích se silnou vrstvou borůvek, mňam, až se mi sbíhají sliny...kde bydlíte? ...

alusska*
hodnocení

Koláč je výborný nápad a zbytek do mrazáku. Jsem z jihu. Tady je borůvek dost.

tak to mám ze severu daleko, škoda; a u nás jich až tak moc není ..

alusska*
hodnocení

Tak jsem udělala ten koláč a byl to fakt gastronomický zážitek. Zítra ho dělám znovu. Škoda, že jste tak daleko, pozvala bych Vás :).

děkuji, ... tak snad jindy .. .ale hlavní ten zážitek ...

 

hodnocení

0x
avatar naufrago

Já dělám domácího pribiňáčka, určitě bych ho tedy zkusila s borůvkami. Ale asi jdu pozdě, že?

Dva tvarohy dám na hodinku do síta odkapat. Vrátím do mísy, přiliju smetanu (s 30% to bylo naposledy dost husté, takže asi stačí 12%). Přidám vanilínový cukr, cukr moučku (není třeba moc, lžíce či dvě) a někdy kakao. Lze přidat vychladnutý čokopudink, ale pozor, pouze malinko. Pak mixuju tyčovým mixérem "do hladka a stejnoměrně rozložené barvy". Ovoce (kompotované jahody, čerstvou pomerančovou dužninu nebo komp. broskve, mandarinky) dám na dno skleniček od jogurtů a naleji směs. Trvanlivostí si nejsem jistá, takže schovávám na nejchladnějším místě v ledničce a do týdne spotřebuji. Ale zatím se mi nestalo, že by některý byl špatný, takže ten týden to určitě vydrží. Samozřejmě se co nejméně všeho během přípravy dotýkám rukama.

Jednou jsem to vyzkoušela s karamelovým pudinkem, nebylo dobré. Výborný byl banán (s čerstvým banánem i banánovým pudinkem), což byla opravdu mňamka, ale banán udělal neplechu v tom, že to celé začalo od víčka tmavnout, tam je to na velmi rychlou spotřebu.

alusska*
hodnocení

Naufrago děkuji za recept. Určitě vyzkouším - mám malé děti, tak budou i odběratelé :).

Pozdě nejdete - mám v mrazáku 3 kg borůvek.

Jee, to jsem ráda :) my dnes slavili neteřinčiny první narozeniny, dostala ode mne dort, který mi peče známá - uvnitř dala obrovitánské kanadské borůvky v lehounkém krému, byla to mňamka. Já prostě borůvky můžu, jakkoliv. Stačí hodit do misky tvaroh a hrst borůvek, rozmačkat lžící a můžu se po tom utlouct. Nebo v jogurtu. Marmeláda, ani nemluvím. Chci Váš mrazák! :-D

 

kaka*
hodnocení

0x

Já znám výtečnou placku-tvarohovou a na to borůvky! luxus! :) jestli chcete pošlu web.stranky

alusska*
hodnocení

Prosím, napište ty webovky :)

 

ivik*
hodnocení

0x

Dávám borůvky jedině do mrazáku, protože jednou v TV povídal nějaký bylinkář, že pokud jsou borůvky jakkoliv upravené - vaření, pečení, čaj, tak už se hodně zničí zdravé látky v nich.Takže zamrazím a na vánoce není nic lepšího, než borůvky se zmrzlinou:)

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]