Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dotaz,kde asi budu vypadat jak debil.Ale vůbec tomu nerozumím.Stará žehlička kterou mám, dosloužila, a byla to ta stará nenapařovací.Mám doma novou,kterou jsem kdysi koupil jako takový packet s vysavačem.Návod pochopitelně nemůžu najít.Tak jsem se chtěl zeptat-musí být v žehličce destilovaná voda,když nechci napařovat?Prostě jen žehlit jako s tou starou.Děkuji
doplněno 03.07.14 20:11:A ještě prosím jeden dotaz:když tam tu destilku dám a nespotřebuji jí.může tam zůstat nebo se to musí vylít.Mám na mysli do příštího žehlení.Díky
Žehlit bez napařování si dneska už nějak neumím představit. A ty žehličky jsou na to stavěné, takže pokud výjimečně bez napařování, stejně bych tam vodu dal. Pokud nemáš nějakou extra tvrdou vodu, tak ji stačí převařit. Destilka je zbytečná.
Když nechcete napařovat,není potřeba tam lít vodu.Je to v podstatě normální žehlička-napařování umožňuje lepší a účinnější výsledek.Normální voda z vodovodu zas není tak ohrožující jak je v předchozí odpovědi. Záleží na tvrdosti vody u Vás ve vodovodu.Manželka žehlí skoro každodenně a nevím o tom,že by někdy kupovala destilku-max tam leje studenou převařenou vodu z varné konvice,ale ne kvůli tvrdosti,ale jen proto,že se jí to lépe z konvice nalévá a má ji po ruce.
Pokud použijete jednou obyčejnou vodu, žehlička časem odejde. Berte to tak, že do žehličky patří VŽDY výhradně destilka.
Ahoj. Vážení přátelé. Musím Vám tu projevit jakýsi nesouhlas s vašimi názory. Protože si myslím, že klasická kovová žahlička má tu žehlící část ze železa a je proto těžká a tím žehlí. Ta napařovací je lehká, protože tam má místo toho kovu plast a žehlící efekt dosahuje tou přifukovanou párou. Bez toho efektu by byl žehlící výkon o dost slabší. Moje paní měla, má takovou lehkou plastovou žehličku o výkonu 2kW od WS Hodonín a lila do ní obyčejnou vodu a přidáváním drtku soli. Tak to psali v návodu Frantíci a tak fungovala bez nějakých potíží. Nespotřebovanou vodu vždy vylévala. Logicky, co by tam asi dělala. Nechávala ji vyschnout po vylití. Ahoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.