Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace/izolace desky

Od: clingerc odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, po jaké době od zalití desky můžu penetrovat a natavit pásy?

Druhá otázka je, izolace proto střednímu radonu. Četl jsem, že je lepší dát raději dvě vrstvy V60 S 35 + AL S 40

Radonové číslo mám 41.

Děkuji z odpovědi/rady

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

3x

Ahoj. Aby jsi nebyl zdržován po čas vysychání vody z čerstvého betonu a mohl dále ,,hned ,, stavět, dělá se to tak, že se ty izolační pásy dají s přesahem jen pod vyzdívané zdi. Ty plochy v místnostech se dopoloží až později, až dojde k řádnému vyschnutí tý desky. To množství Bequerelů 41 je slabé a měla by stačit běžná IPA s možností výdechu mimo stavbu. Když tu izolaci podpoříš vícero vrstvami, nic se s tím neskazí. Dej si záležet na izolování průstupů kanaldy, vodovodu, plynu a podobných vedení. Třeba já, jsem si nechal na lícu zdí koukat tu IPU kousek (1cm) ze zdi a nad to udělal malou okapničku, aby to pod ní větralo a nezatýkala tam voda dešťovka.

Timto resenim take dosahnete toho, ze Vam zednici izolaci neprorazi a nebudete muset opravovat. Jinak odpoved je za bod

hodnocení

1x

Máte projektanta, kterému věříte, páč jste si od něj nechal udělat projekt. Jen začnete dělat izolaci a už mu nevěříte?

Já bych dal ALS 40, na to V 60S35. Pod zdi bych dal ještě papírovou lepenku, kterou pak odtrhnete, abyste mohl napojovat lepenku čistou, nezašpiněnou od malty lepidla a podobně..

Jen si spočítejte, kolik je to drobných na ulehčení práce...

Minule jsme řešili (ne)penetrování betonu ALPem a neshodneme se. Já navrhuji bez práce s penetrací, raději vrstvu lepenky navíc..

spw
hodnocení

0x

Nenechte se zblbnout nějakým otrapou, co bude nabízet přeraženou izolaci proti radonu.

clingerc
hodnocení

Dnes jsem byl v hornabachu a izolace VS35+AL VS35 celkově vyšla na cca. 20 000,-Kč. Můj projektant mi říká, že mi stačí koupit jedná vsrtva modifikovaného pásu. Tak teď nevím :)

RD bude dřevostavba.

mili3478*
hodnocení

0x

Proc kupovat dve vrstvy asfaltovych pasu a z toho snad ten nejhorsi V60S35 trha se ma slabou vlozku a je strasne tenky, spatne se natavuje,neni lepsi koupit modifikovany s AL vlozkou proti radonu v jedne vrstve?

doplněno 03.07.14 15:59:

Plne s projektantem souhlasim!

doplněno 03.07.14 16:04:

Kdyz uz pouzit dve vrstvy, tak neco co se jen tak nepretrhne treba sklobit G200S40 plus izolaci proti radonu s ALvlozkou,ale porad se to zbytecne prodrazuje

clingerc
hodnocení

zná to to, projektant je placený firmou, kterou si nechávám dělat hrubou stavbu - dřevostavbu :)

více lidí, více názorů, více zkušenosti.

jenom termín jsem já nedodržel a desku jsem dokončil později.

můžu od vylití do 14dní postavit barák-dřevostavbu? (hrubá stavba) za 3-4týdny je hotová.

jinak díky za názory a rady.

clingerc, to jsem netušil, že máte projekt od firmy, co Vám to i staví. Doporučil bych Vám zaplatit si svého dozora, který bude denně docházet na pár minut, nebo 2x týdně na půl hodinky..je to vše jen o penězích..přesněji o Vašich penězích. Řemeslník co tam bude dělat si jde vyděla prachy, nikoliv si vyhrát s detaily stavby..

Pokud je deska z betonu kvalině udělaná, tak druhý den po ní můžete opartně chodit, za 48 hodin již opatrně pracovat. Na desku přijde (zřejmě) vodorovná hydroizolace, ta oddělí spodní vlhkou stavbu od horní části. Proto nebrání nic za týden stavět...

doplněno 03.07.14 20:36:

Milane jste z oboru?..

stavebnictví ano.

ndow

To víte, že můžete. Plná pevnost betonu je cca za 28 dní. Tedy pár třísek vám to unese i za 14 dní. Jen bych v dřevostavbě nebydlel, tedy pokud to není chata. Tyhle eko výmysly budete za 20 let proklínat. Jsou to vyhozené peníze.

ndow, máte na toto sdělení "Tyhle eko výmysly budete za 20 let proklínat. Jsou to vyhozené peníze." argumenty, nebo je to jen Váš názor?

Co je na dřevostavbě za ekovýmysl?

mili3478*

Ja nejsem placen nikym, radim ze svych skusenosti , hydroizolacemi se zabyvam

clingerc
hodnocení

Dělal jsem ve firmě 2roky stolaře co dělala dřevostavby a vše se vozilo do Německa a žádný bungálov, ale patrová atd. To byl rok 2000 tady jak to někdo slyšel, klepal vám na čelo :) snad si nebudu klepat já :) já tomu věřím.

ZD jsem dělal svépomoci, hrubá stavba firma, zbytek svépomoci.

Odpůrce mám v rodině i v okruhu známých, co není z cihel není barák :)

Milane jste z oboru?

clingerc
hodnocení

No jo, ale kde sehnat stavební dozor na dřevostavbu a věřit mu hlavně :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]